19 березня 2018 10:20
1

Тарас РОМАНЧУК: "Многие говорят, что я совершил предательство, но не моя вина, что в Украине не разрешено двойное гражданство"

Півзахисник Ягеллонії Тарас Романчук розповів виданню Przegląd Sportowy про польське громадянство і виклик у збірну Польщі.


Адам Навалка включив футболіста у список гравців на товариські матчі проти Нігерії та Південної Кореї.


- Перша думка була – не вірю, що це можливо, – каже Тарас Романчук. – Пережив легкий шок. Але потім до мене прийшло усвідомлення, що мені це вдалося. Дуже радий, що отримав виклик у збірну Польщі.

Бабуся народилася в Польщі, а під час війни виїхала в Україну. В 14-15 років дізнався від мами, що бабуся родом з Польщі. Бразилець Тіяго Чонек отримав польське громадянство, виступаючи за Ягеллонію. Ми теж почали збирати документи і працювати в цьому напрямку. І от тепер я отримав польський паспорт.

Дзвінок президента Польського футбольного союзу Збігнєва Бонека мене дуже здивував. Він запитав чи я знаю, хто телефонує. Я сказав, що ні. Бо ніколи раніше не говорив з паном президентом, тому не впізнав. Бонек представився. Мені стало дуже приємно.


Ми поговорили про збірну Польщі. Він запитав, чи я погодився б грати за команду, якби випала така можливість. Я сказав, що так. Я свій вибір зробив, коли подав документи на отримання польського громадянства.


- Інколи навіть хлопці у роздягальні говорили: «А, фарбований лис». Не можу ображатися на людей, які проти того, щоб я грав у збірній Польщі. Я сам розумію, яка це велика відповідальність. Поважаю їх думку, але не боюся їм відповісти. Можливо, вони частково мають рацію. Але інші люди, які хочуть, щоб я грав за збірну Польщі теж праві. Кожен має право на свою думку. Я ні на кого не ображаюсь, а працюю далі. Хочу довести людям, які не вірять в мене, що я можу грати у футбол.

Багато людей говорять, що я вчинив зраду. Але я нічого не можу зробити з тим, що в Україні не можна мати подвійне громадянство. Я проводжу своє життя в Польщі. Моя сім’я, дружина і друзі мене підтримують. Для мене це найважливіше.


Збірна Польщі зіграє на Чемпіонаті Світу-2018. Кадра грає в одній групі з Колумбією, Сенегалом та Японією.

"Багато людей говорять, що я вчинив зраду"... Он правда думает, что многих в Украине волнует его гражданство? Да большинство о нем и не слышали ничего...