15 березня 2018 16:48

Александр ГОЛОВКО: "Я уже давно готов к противостоянию с Англией"

Менш ніж за тиждень молодіжна збірна України U-21 розпочне збір, який передуватиме відбірному матчу Євро-2019 із Англією. Про те, як проходитиме підготовка до важливого поєдинку, розповів головний тренер команди Олександр Головко.

— Олександре Борисовичу, останнього разу ми розмовляли після вашого відрядження до Туреччини, де ви переглядали кандидатів до «молодіжки» на зборах клубів УПЛ. Із того часу відбулося вже чотири тури чемпіонату України. Що змінилося?

— Так само, як і на зборах, в офіційних матчах не всі хлопці мають ігрову практику. Не завжди виходять на поле й наші легіонери. Це, звичайно, доводиться враховувати.

— У лютому вас турбувало те, що мало задіяний у «Шахтарі» Матвієнко — один з основних виконавців молодіжної збірної. В якому стані він перебуває зараз?

— Матвієнко, на жаль, грає не завжди. Я розумію, що в «Шахтарі» відбувається ротація, але Микола зробив свій вибір. Будемо сподіватися, що він залишиться повноцінною бойовою одиницею не тільки в «молодіжці», але й у першій збірній.

— Нових гравців для своєї команди в цих чотирьох турах УПЛ пригледіли?

— Молодим футболістам зараз важко проявити себе, адже клуби почали вирішувати серйозні завдання в сезоні. Ми розраховуємо на тих, хто вже був в обоймі нашої команди. Не хочу сказати, що цікавих хлопців немає, проте щодо них ми краще проявимо терпіння з розрахунком на майбутнє.

— Що стосується обойми, то ви раніше говорили про 40 виконавців, яких тримаєте в полі зору...

— На даному відрізку сезону, дякувати Богу, обійшлося без травм. Зараз ми розраховуємо на 36 гравців — і цим обмежимося. Не варто забувати, що деякі з них можуть залишитися в першій збірній.

— З Андрієм Шевченком підтримуєте контакт щодо кадрового питання?

— Звісно. Із Шевченком ми все узгоджуємо. Перша збірна — в пріоритеті. Хороших молодих гравців у нас не так багато. Після матчу національної команди із Саудівською Аравією до «молодіжки» приєднаються кілька футболістів, які, сподіваюся, нам допоможуть. Будемо консультуватися з Андрієм Шевченком у телефонному режимі.

— Скількох підопічних ви викличете на збір уже зараз?

— 20. Частина з них приїде з-за кордону. Хтось із хлопців прибуде 18 березня, хтось — 19-го. А за кордон на товариський поєдинок зі Словенією вирушимо, як і планували, 20-го числа.

— На кого з легіонерів розраховуєте?

— Загалом ми вирішили задіяти п'ять гравців, які виступають за кордоном. Це Василь Кравець, Артем Довбик, Юрій Вакулко, Валерій Лучкевич та Іван Зотько.


— Ви, як і раніше, стежите за клубом другої ліги «Дніпро-1», за який виступає багато молодих футболістів?

— Так, і ці хлопці здатні прогресувати й далі. До того ж у них буде великий стимул проявити себе — півфінал Кубку України. Я спілкуюся і з наставником «Дніпра-1» Дмитром Михайленком, і з головним тренером юнацької збірної України (U-19) Олександром Петраковим, під орудою якого також багато талановитих хлопців.

— Наскільки зараз молодіжна збірна України готова боротися з Англією у відбірному матчі Євро-2019?

— На нас чекає складний поєдинок з англійцями. Я вже давно готовий до цього протистояння. А от із ким ми будемо готуватися до нього, остаточно вирішимо після спарингу зі Словенією, який відбудеться 22 березня. На останньому етапі підготовки важливо вирішити проблеми з обороною. У цілому молодіжна збірна України повинна підійти до матчу з Англією в хорошому тонусі.