15 березня 2018 11:36
1

Тамаш КАДАР: "Нужно забыть о забитых на выезде мячах"

Своєю думкою про матч-відповідь проти римського «Лаціо» поділився центральний захисник нашої «Динамо» Тамаш Кадар:

- «Лаціо» – жорсткий суперник, одна з найкращих команд в Італії, з топ-гравцями у складі. Як і в Римі, у Києві на нас чекає важка зустріч. Звісно, на виїзді ми досягли хорошого результату, але попереду ще 90 хвилин, протягом яких ми знову маємо боротися на полі, бути максимально сконцентрованими та, сподіваюся, за підтримки наших уболівальників, здобудемо хороший результат та пройдемо до наступної стадії.

- Чи два забитих на виїзді мячі дозволяють з оптимізмом чекати на матч-відповідь?

- Завжди добре грати на виїзді в першому матчі, адже, якщо вдається забити, автоматично стаєш фаворитом. Але, мені здається, що в нашій парі досі фаворитом є «Лаціо». Повторюся, результат першого матчу, дійсно, комфортний, але вдома ми маємо грати так, наче рахунок 0:0. Усі гравці мають виходити на поле з чистими головами, без думок про виїзний результат, і робити те саме, що й у Римі.


- Схожа ситуація була після першого матчу проти АЕК, коли у матчі-відповіді «Динамо» було достатньо нульової нічиєї. Чи намагатиметеся зберегти рахунок цього разу?

- Буде чудово, якщо гра завершиться внічию 0:0. Не важливо як, з яким рахунком, але ми маємо пройти до наступного етапу. Я буду задоволений будь-якому результату, який дозволить нам це зробити. Звісно, буде важко, але, сподіваюся, всі добре підготуються до гри в четвер.


- Кого б ви назвали найбільш небезпечними гравцями у складі «Лаціо»? Здалося, найбільше проблем динамівському захисту створювали Іммобіле та Андерсон?

- Так, ці двоє – однозначно, найкращі гравці у складі римської команди. За 90 хвилин вони можуть мати лише один шанс та перетворять його на гол – саме так роблять гравці топ-рівня. У домашній грі ми маємо бути з ними надзвичайно пильними та уважними, щоб більше не дозволити їм забити.

- Можливо, хтось із динамівських захисників зіграє з ними персонально?

- Подивимося. На полі всі рівні, немає значення, яке прізвище у тебе на футболці. Звісно, є футболісти, які виокремлюються, які грають набагато краще за інших, але, повторюся, на полі всі в рівних умовах. Особисто я однаково добре готуюся як до суперників як із Ліги Європи, так і з чемпіонату України.

- Чи зміниться, на ваш погляд, тактика «Лаціо» в матчі-відповіді?

- Я не знаю, адже я не їхній гравець (посміхається). Тактика «Динамо»? Думаю, вона буде схожою на перший матч, щоправда, з деякими відмінностями, адже не всі футболісти зможуть узяти участь у матчі, зокрема, ви знаєте, що червону картку отримав Гармаш, тож певні зміни обов’язково будуть. Але розмірковувати на цю тему – справа тренера. Моя справа – виходити на поле та докладати максимальних зусиль, щоб досягти хорошого результату для своєї команди.


- Останнім часом вашу гру високо оцінюють уболівальники, журналісти та експерти. Для вас має значення подібне визнання, або ви не звертаєте на нього увагу?

- Звісно, приємно знати, що люди задоволені моєю грою. Їхня справа – оцінювати, й якщо вони дають моїй грі високу оцінку, однозначно, це додає мені впевненості. Але разом із тим можу сказати, що я маю досить сильний характер, щоб не надавати цьому занадто великого значення. Я знаю, що роблю не так, що повинен удосконалювати, яких помилок не припускатися та над чим працювати, тож у змозі самостійно робити висновки. Відзначу, що мені стало легше грати в команді. Рік тому я переїхав до нової країни, зіткнувся з новою мовою, усе відрізнялося від того, до чого я звик. А зараз для мене все набагато легше, адже я знаю, чого чекати, можу багато чого передбачити. Тому й моя гра значно покращилася.

Вот так медленно и уверенно стал лидером оборрны.