14 березня 2018 12:05
5

Что нужно сделать "Динамо", чтобы пройти "Лацио"

Автор Вадим Скічко


Чи є рецепт для Динамо в матчі проти римських Орлів? Наш автор Вадим Скічко пропонує чотири конкретні дії, які треба киянам зробити в матчі з Лаціо.


1. Взяти м’яч під контроль


У Римі кияни дещо несподівано не стали закриватися, а навпаки – володіли м’ячем майже порівну із господарями. У підсумку у першому таймі Орли майже не наближалися до воріт Бойка. Згадайте як сутужно Динамо було в Афінах у другому таймі, коли команда відмовилася від контролю м’яча та глибоко сіла на своїй половині поля.


Гірший за Динамо відсоток точних передач серед команд, які продовжують боротьбу за трофей, лише у Атлетика з Більбао – 78%. У киян цей показник сягає 80%. У Лаціо – 85%, а у мадридського Атлетико взагалі нечувані 90%. Саме тому команді Хацкевича дуже потрібен у центрі поля футболіст, який вестиме гру. Наприклад Шапаренко, який у Римі саме виконував цю функцію. Італійці називають такого гравця «реджиста» – глибокий плеймейкер, фізично готовий, з чудовим баченням поля, який починає атаки та здатен віддати розрізний пас. Пам’ятаєте Рибалку часів Реброва? Або Ротаня зразка збірної України Шевченка? Ось такий футболіст необхідний і зараз. Лаціо треба позбавити м’яча або хоча б обмежити у володінні.


2. Налагодити вихід з оборони через пас


Без Хачеріді, який ризикує більше за «Динамо» не зіграти, у захисту «Динамо» з’явилася проблема із початком атак. Саме для цього потрібен диригент гри з пункту 1. У Римі був показовий момент, коли Кадар недбало відкинув мяч назад на Бойка, Денис неоковирно зрізав на Бурду, а Микита просто пульнув у аут. Так моменту не створиш, а от пожежу біля власного штрафного майданчика можеш роздмухати. Пара центральних захисників Бурда-Кадар не призначені для початку атак своєї команди, а радше для жорсткого завершення спроб суперника. У центрбеків Динамо відсутній перший пас, Бойко не грає ногами від слова «взагалі», а Пиварич та Кенджора воліють виходити вперед через довгу передачу флангом або одразу на центрфорварда. Остання опція кілька разів спрацьовувала у першому матчі на Стадіо Олімпіко, коли Бєсєдін після довгих передач з глибини поля чіплявся за м’яч. Але у Києві Динамо мусить забивати, тому постійні закидання із невисоким ККД – не варіант.


3. Нейтралізувати Чіро Іммобіле


Італійський форвард Лаціо забив киянам у першій грі та навіть міг подарувати римлянам перемогу, якби не влучив у стійку на останніх секундах гри. Цей сезон – найкращий у кар’єрі Іммобіле. Він уже зараз, у березні, забив 24 м’ячі у чемпіонаті – найвищий його показник за всі попередні роки. Загалом у сезоні Чіро має фантастичні 36 взяттів воріт! Для порівняння: у Мессі 32 голи, у Роналду 33, у Кейна 35, у Салаха 32, у Кавані 33. Ви могли ще раз переконатися після перегляду римського матчу, що Іммобіле – форвард топ-класу. Він – справжній фінішер. Футболіст, який робить різницю. Серед усіх гравців топ-5 ліг Європи Іммобіле забив найбільше голів з меж штрафного майданчика – 23. Завдання Хацкевича – щось зробити із Чіро: натравити на нього Бурду, наказати Кадару не відступати від італійця ані на крок, або попросити Бойка ще агресивніше виходити на перехоплення. Словом, Іммобіле – основна зброя Лаціо, яка мусить змовчати у Києві.

До речі, якщо ви досі не бачили найсвіжіший гол Іммобіле, то ось цей шедевр у матчі проти Кальярі. 90+5 хвилина, Лаціо поступається, Іммобіле наважується на це. Феноменально!


4. Нарешті використовувати кутові


У це складно повірити, але кияни цього сезону у єврокубках взагалі не забивали після корнерів. 13 матчів, 66 кутових – взагалі без сенсу. Віда зі Стамбула здивовано ознайомлюється із цією статистикою, Мбокані витирає з чола холодний піт. Стандарти – органічна та дуже важлива частина сучасного футболу. Якщо для штрафних ударів у киян є Морозюк, для пенальті – Мораєс, то для кутових немає нікого, а легковажити цим елементом гри зовсім несолідно. Приміром Лаціо разом з «Інтером» лідирує у Серії А за кількістю голів головою. Авжеж, Циганков може й надалі забивати п’ятою, тоді кутові «Динамо» і поготів не потрібні. Але спроможність мати варіативність у атаці – дорогоцінна річ.

Потрібно грати через не можу.
Давно так не смеялся "натравить на Имобилле Бурду"
Гений тактики ;-)
Кадар не имеющий первого паса и тд.- столько глупости в одной статье. Плюсы как они есть, хоть бы со статистикой немного работали. Стыдно за ту чушь, что они несут.
Та не пройдуть вони Лаціо, не тіште себе ілюзіями, кроти вилетіли від римлян, і ми вилетимо, все вирішить Іммобіле.
Сховати
Paolo Maldini, в нору
Та не пройдуть вони Лаціо, не тіште себе ілюзіями, кроти вилетіли від римлян, і ми вилетимо, все вирішить Іммобіле.