13 березня 2018 18:47

Артем КРАВЕЦ: "Не хотелось досиживать, висеть грузом на "Динамо"

Форвард збірної України та «Кайсеріспора» Артем Кравець розповів «Футбол24» про те, чому вибрав Туреччину і пішов з «Динамо», про відсутність ігрової практики в Києві і фінансах.

Про те, чому вибрав «Кайсеріспор»: В першу чергу був дуже сильний інтерес зі сторони цієї команди протягом довгого часу. По-друге, я детально слідкував за чемпіонатом Туреччини весь рік. Збільшення рівня цього чемпіонату й загальний розвиток ідуть великими темпами, а Кайсеріспор – команда, яка ставить перед собою високі завдання.

У мене були варіанти з топ-чемпіонатів, але не хотілося йти в команду, яка постійно боротиметься за виживання. Було бажання перейти в команду, яка ставить перед собою високі цілі. Всі ці фактори зійшлися.

Про те, чому вирішив покинути «Динамо» взимку: Повторюся – був дуже сильний інтерес, щоб перейти саме зараз. Залишалося півроку контракту з Динамо й не хотілося досиджувати, висіти вантажем на клубі та втрачати півроку кар’єри. Хотілося продовжувати грати й розвиватися. І я, і моя сім’я задоволені цим рішенням.


Про фінансову складову переходу:
Не буду брехати. Кожен футболіст в своїй кар’єрі хоче заробити на подальше життя й забезпечити сім’ю. Не буду кривити душею – між тим, що я міг перейти в Європу, і Туреччиною велика різниця в плані фінансів. Це навіть не описати словами. Тому фінансове питання тут зіграла свою роль. Але було й багато інших факторів, які допомогли мені прийняти це рішення.

Якщо говорити про Динамо, то не називатиму конкретні цифри. Просто скажу, що не втратив у фінансовому плані.

Про те, чи говорили йому, чому він не грав в «Динамо»: Насправді ніхто нічого не пояснював за ці півроку. Це було рішення тренерів, вони вирішили, що на даний момент хтось сильніший. Їм відповідати за результат і звітувати перед вболівальниками і президентом. Це їхнє рішення.


Я ні на кого не ображаюся і зробив наступний крок. Навпаки – десь вдячний Динамо, що відпустили й домовилися з Кайсеріспором. Я пішов на півроку швидше і в мене зараз нова країна і новий клуб. Думки лише про це.


Андрій Сеньків