9 березня 2018 21:27

"Динамо" U-13: победный старт на международном турнире в Минске!

Сьогодні в Мінську стартував міжнародний дитячий турнір “Посмішка “Фортуни” 2018” серед команд U-13 (гравці 2005 року народження).


У змаганнях бере участь команда київського “Динамо” (тренери - Сергій Журавльов та Євген Лозинський). Це вже третя участь команд нашого клубу в турнірі, який став щорічним.

Всі матчі турніру проводяться в ультрасучасному критому футбольному манежі. Столиця Республіки Білорусь зустріла динамівців, мабуть, ще більшим снігом, ніж у Києві, проте це анітрохи не завадить проведенню змагань у комфортних умовах.


Правила стандартні за кількома винятками, зумовленими віком учасників. Тайми тривають по 20 хвилин, при цьому перерва між таймами становить 2,5 хвилини. Крім того, дозволені зворотні заміни, кількість яких не обмежена.

10 команд-учасниць були поділені на дві групи, у яких їм належить битися з кожним суперником в одне коло. Другий етап - це півфінали і матчі за призові місця. У матчах другого етапу за нічийному результаті переможець буде виявлятися в серії пенальті.

Для того щоб боротися за медалі турніру, необхідно у своїй групі зайняти місце не нижче другого. Суперниками "біло-синіх" по групі виявилися ФК "Мінськ", "Спартак" (Старий Оскол), "Свислочь" (Мінськ) і "Торнадо" (Мінськ).

У другій групі змагаються "Шахтар" (Донецьк), БАТЕ (Борисов), "Фортуна" (Мінськ), "Даугава" (Рига) і "Зміна" (Мінськ).

У перший день змагань відбулася урочиста церемонія офіційного відкриття турніру. Команди, як на Олімпійських іграх, пройшлися маршем по манежу. Потім капітани всіх команд взяли участь в урочистому піднятті прапору, а свої вокальні таланти продемонстрував один із учасників турніру, капітан ФК "Мінськ" U-13, який, до слова, брав участь у декількох талант-шоу, в тому числі в популярному в Україні "Голосі країни". Ось так позитивно стартував турнір, на який багато учасників приїхали в супроводі своїх батьків, які надавали їм гучну підтримку з трибун протягом усього першого ігрового дня.

У заявці кожної команди на матчі турніру згідно з регламентом може бути до 18 футболістів. У заявку "Динамо" U-13 потрапили: Артем Костюк, Юрій Авраменко (обидва - воротарі), Назар Балаба, Данило Білоконь, Максим Бойченюк, Олексій Гусєв, Артем Грохольський, Олександр Григораш, Руслан Краснов, Даніїл Кузнецов, Кирило Могилевець, Євген Микитюк , Андрій Педченко, Іван Сакач, Віталій Тищенко, Данило Цілик, Олександр Жовтенко, Максим Зоренко.


Стартові матчі турніру відбулися ще до церемонії відкриття. Юним динамівцям Києва, які ще були під враженням від вчорашньої битви першої команди "Динамо" на "Стадіо Олімпіко", вдався легкий і впевнений старт: вони розгромили команду мінської футбольної школи "Свислочь" з рахунком 3:0. Перемогу "біло-синім" принесли голи Назара Балаби, Артема Грохольського та Данила Цілика.

Другий матч виявився куди складнішим і драматичнішим. Хоча вже на самому початку зустрічі динамівці створили відмінний момент біля воріт мінчан, ті показали, що не збираються так просто віддавати перемогу іменитим гостям з Києва. Лише в самому кінці першої 20-хвилинки динамівцям вдалося підібрати ключі до воріт мінської команди. Зробив це нападник Максим Зоренко після класного вертикального пасу від лівого захисника киян Данила Білоконя.

Гра була гранично напруженою і досить-таки рівною, хоч і з деякою перевагою нашої команди, яка у другому таймі створила чимало моментів, аби зробити свою перевагу в рахунку більш комфортною. Однак головне – ведучи в рахунку, не пропустити – і перемога виявиться у тебе в кишені. В одному з епізодів у другому таймі динамівців по-справжньому врятував від вірного голу страж воріт, у чудовому сейві перевівши м'яч, який летів під поперечину, на кутовий.


Цей матч показав, що турнір обіцяє бути дуже цікавим та інтригуючим. Але до фіналів ще далеко. Поки ж пропонуємо вам турнірне становище в групах за підсумками першого ігрового дня.

ГРУПА «А»

6 очок (голи - 7:0) - СПАРТАК (Старий Оскол)

6 (4:0) - ДИНАМО (Київ)

3 (3:1) - МІНСЬК (Мінськ)

0 (0:5) - СВИСЛОЧ (Мінськ)

0 (0:8) - ТОРНАДО (Мінськ)

ГРУПА «В»

6 (9:0) - ШАХТАР (Донецьк)

6 (8:2) - БАТЕ (Борисов)

1 (4:5) - ЗМІНА (Мінськ)

1 (3:9) - ФОРТУНА (Мінськ)

0 (1:9) - ДАУГАВА (Рига)