28 лютого 2018 20:55

Технический директор "Карпат": "Клубы имеют право обращаться в суды, это не противоречит нормам ФИФА"

Технічний директор ФК «Карпати» Тарас Гордієнко втомився читати в мережі мантру про те, що звернення футбольних клубів до судів загальної юрисдикції прямо суперечить статуту ФІФА. Він просить усіх звернути увагу на Статтю 22 Регламенту ФІФА.


«Інформація про реєстрацію та заявку до змагань ФК «Карпати» новачків, з якими клуб нещодавно уклав контракти, на підставі запобіжних заходів, встановлених судом загальної юрисдикції, на час розгляду трудового спору клубу з його колишнім гравцем Володимиром Гудимою супроводжувався у ряді ЗМІ черговим вкидом феєрично-маніпулятивної брехні. Зокрема, про те, що нібито звернення до суду загальної юрисдикції «суперечить принципам ФІФА».

«Дістало. Треба просто покінчити з цією не то печерно-правовою «альфабетичністю», не то класичною геббельсівщиною. Коротко, наочно – і назавжди. Просто показавши тут і зараз дійсні принципи ФІФА, як вони звучать у першоджерелах».

«Стаття 22 Регламенту ФІФА за Статусу і Трансферу Гравців ФІФА, котра встановлює повноваження органів ФІФА у питаннях вирішення спорів: «НЕ ОБМЕЖУЮЧИ ПРАВО БУДЬ-ЯКОГО ГРАВЦЯ ЧИ КЛУБУ ЗВЕРТАТИСЯ З ПОЗОВОМ ДО ЦИВІЛЬНОГО СУДУ У ТРУДОВИХ СПОРАХ, ФІФА має компетенцію розглядати: ...».


Що саме компетентна розглядати ФІФА – при бажанні на дозвіллі кожен може собі перекласти сам».

«У процесі спілкування з швейцарським правовим партнером ФК «Карпати» стосовно різних аспектів «Гудимагейту», найважче було пояснити, що ФФУ намагається карати клуб власне за звернення про захист інтересів до цивільного суду. Лише з третього разу до нього прийшло усвідомлення того, що у Європі ще є така футбольна асоціація та її дисциплінарні правила, у яких про фундаментальні у Європейському Союзі правові принципи вирішення трудових спорів – НІ, НЕ ЧУЛИ...».