23 лютого 2018 22:34

Романчук имеет шанс побороться за сборную Польши

Українець Тарас Романчук отримав польське громадянство. Тепер для півзахисника Ягеллонії відкрилися двері до збірної Польщі.


Романчук має шанс поборотися за збірну Польщі, – повідомляє FootballHub польський журналіст Томаш Бохенек. – Але не бачу його у складі команди на чемпіонат світу 2018 року. Наставник кадри Адам Навалка поступово підпускає футболістів до збірної. Наприклад, може взяти його на збори перед якимось товариським матчем. А буде їх чотири. Однак, на світову першість Навалка взяв би Романчука лише за певних умов: якоїсь суперформи гравця і величезних кадрових проблем у команді на цій позиції.

Також польський журналіст додає, що Тарас дуже культурний і привітний хлопець.

Відчуваю себе дуже щасливим, – каже Романчук після отримання польського громадянства. – Радий, що час та енергія, які я та люди з клубу вклали у підготовку всіх документів, не пішли на марне.

Разом з гравцем польське громадянство отримала і його родина. 26-річний уродженець Ковеля обережно говорить про свої перспективи у збірній Польщі.

Я не думаю про це просто зараз. У національній команді Польщі є люди, які спостерігають за всіма кандидатами. Поки рано говорити про це. Громадянство багато дасть Ягеллонії, тому що тепер я більше не буду займати місце для гравців з-за кордонів Європейського Союзу.


Раніше Романчук мріяв про збірну України, але волинян не дочекався виклику у синьо-жовту команду.

Наприкінці осені, коли я забивав та віддав гольові передачі, десь глибоко в душі мріяв про запрошення до збірної, яка тоді готувалася до матчу проти Сербії (в 2016 році). Однак ніяких звернень до керівництва Ягеллонії від тренерського штабу української дружини не надходило.

Вболівальники Ягеллонії вітають Романчука з отриманням польського громадянства і радять вчити гімн Польщі.


Побачимо українця у червоно-білій футболці?


Ірина Козюпа