20 лютого 2018 12:21
4

"Мариуполь" - "Динамо". Объяснение решения от CAS

Лозанна, 20 лютого 2018 року – Арбітражний суд для спорту (CAS) відхилив апеляції, подані ФК «Динамо Київ» щодо трьох своїх команд (UPL, U-21 та U-19) проти Федерації футболу України (FFU) стосовно рішень, прийнятих Апеляційним Комітетом ФФУ (FFU AC) від 14 листопада 2017 року. АК постановив зарахувати усім трьом командам ФК “Динамо” Київ (UPL, U-21 та U-19) і накладенні штрафу.



У своїх апеляціях, поданих 8 грудня 2017 року в CAS, ФК «Динамо Київ» виправдовував свою відсутність у Маріуполі на підставі інформації, отриманої від правоохоронних органів, яка підтвердила, що ситуація в місті була небезпечною для життя футболістів через військовий конфлікт у регіоні. ФК «Динамо Київ» стверджував, що його дії відповідали усталеним міжнародним нормам безпеки.


У CAS було проведено слухання штаб-квартира 12 лютого 2018 р., де була створена Група CAS, відповідальна за цю справу (р-н Софокліс Пілавіос, Греція
(Президент), пан Мішеле Бернасконі, Швейцарія та пан Хендрік Кеслер, Нідерланди) заслухали сторони, їх представників та свідків.


Група дійшла висновку, що, оскільки відповідні матчі не були заборонені будь-яким місцевим чи державним органом Дирекція Української Прем’єр-Ліги, згідно з відповідними правилами, була компетентним органом, що визначав, чи є обґрунтовані підстави чи навіть причини форс-мажорних обставин відкладати гру, чи ні.


Оскільки ФК “Динамо” Київ не подав жодного такого запиту до Дирекції Прем’єр-ліги України для прийняття рішення щодо цього, група дійшла висновку, що апеляції повинні бути відхилені, без необхідності визначити, чи проблеми безпеки в регіоні стали дієвою причиною того, що ФК “Динамо” не брав участь у матчах. Проте, ФФУ не змогла своєчасно проаналізувати та повідомити ситуацію, тому вона завдавала збитків ФК “Динамо” Київ.

Юристов ДК уволить всех до одного. Как они не знали, что надо обратиться, хотя бы формально, в Дирекцию ПЛ????
Как не печально,но это справедливый итог,регламент для всех одинаковый.А Суркисы подставили имидж Динамо под скандал.
бюрократы херовы!
Сховати
Денис, це називається закон. А "хєрови" тут не бюрокарти, а юристи, які консультували Суркіса. Якщо такі були в природі.