17 лютого 2018 12:37

Артем ШАБАНОВ: "Матч против "Олимпика" не будет для меня особенным"

Новачок «Динамо» Артем Шабанов першу половину нинішнього сезону виступав за донецький «Олімпік», і саме звідти перейшов до нашого клубу. Напередодні зустрічі команд захисник поділився очікуваннями від майбутнього протистояння та враженнями від зборів з новим колективом:

- Відчуваю лише позитивні емоції, збори пройшли добре. Звісно, на першому з них було дещо важче, адже закладали базу для фізичної готовності. А на другому вже було більше матчів, кожен грав здебільшого по 90 хвилин, два тайми повністю, а не по одному, тож було відчутно легше. Звісно, хотілося перемагати у кожній грі, навіть, якщо вона товариська, але, на жаль, це не завжди виходило, хоча ми і старалися. У такій команді, як «Динамо», результат завжди важливий, але, можливо, на цьому етапі він не мав першочергового значення.

- Як пройшли останні дні у Марбельї перед поновленням весняної частини сезону?

- Другий день після останньої контрольної зустрічі, яка відбулася 11-го лютого, був втягуючим та спрямованим на відновлення, 13-го лютого мали тренування, а потім вилетіли до Афін на виїзну гру з «АЕКом». З п’ятниці вже цілеспрямовано готуємося до домашнього поєдинку чемпіонату України з «Олімпіком». Звісно, вже скучив за офіційними поєдинками, єдине, що дещо турбує – це незвично ранній початок весняної частини сезону. І стан полів в Україні викликає занепокоєння, адже у цей час часто бувають заморозки і снігу багато, тому слід очікувати важкого початку. Та й грати за мінусової температури не надто приємно.


- «Олімпік» - ваша колишня команда, чи буде зустріч із донетчанами для вас особливою?

- Ні, я б так не сказав. Думаю, цей матч буде таким самим, як і інші. Усі поєдинки однаково важливі, у кожному потрібно намагатися перемагати і докладати усіх зусиль для цього, тим більше, що «Динамо» бореться за чемпіонство. Тож не очікуйте, що я скажу про якусь особливу принциповість, налаштовуватимусь, як на звичайний матч.

- Чого, на вашу думку, очікувати від «Олімпіка», та як він гратиме проти «Динамо»?

- Вважаю, суперник діятиме від оборони – вони майже усі матчі так починають. Взагалі, «Олімпік» - хороша, організована команда, тренер також дуже кваліфікований, думаю, він розповість своїм гравцям, як тактично правильно зіграти проти «Динамо», та на які компоненти гри звернути увагу.

- Під час зимової перерви у складі майбутнього суперника нашої команди відбулося багато кадрових змін. Наскільки ці зміни відчутні? Вони ослабили чи підсилили команду?

- За великим рахунком, подібні перестановки у них відбуваються кожні півроку, та незважаючи на це, команда добре виступає, а тренер знаходить спільну мову з підопічними та правильний підхід до роботи в умовах такого кадрового потоку. Так, багато хороших футболістів залишили команду, але, якщо чесно, я не думаю, що «Олімпік» став слабшим.