16 лютого 2018 17:49

Александр АНДРИЕВСКИЙ: "Не все зависит от "Зари", потому что мой контракт принадлежит "Динамо"

Півзахисник збірної України Олександр Андрієвський з оптимізмом очікує на весняну частину сезону.

Центральний півзахисник «Зорі» та збірної України Олександр Андрієвський підбив підсумки зборів для луганської команди, оцінив готовність до весняної частини чемпіонату й висловив бажання проявити себе перед березневими іспитами національної команди.


— Олександре, як підсумуєте результати зборів для «Зорі»?

— На мій погляд, ми плідно попрацювали й добре підготувалися. Думаю, фізичні кондиції набрали непогані. Усе заплановане ми виконали, тому з нетерпінням чекаємо на старт весняної частини сезону.


— Наскільки зміниться «Зоря» навесні?

— Дійсно, команда помітно омолодилася. Прийшли нові гравці, вони посилять конкуренцію за місце в складі. Упевнений, що новачки допоможуть «Зорі» у другій частині чемпіонату. Утім, у нас, як і раніше, згуртований колектив.


Про тактичні нюанси говорити не буду (посміхається). Думаю, ми добре попрацювали і в цьому напрямку. Нехай це буде сюрпризом для наших суперників. Але розуміємо, наскільки складним буде найближчий матч, проти «Карпат». Ми вже переглядали відео з грою львів'ян, ознайомилися з їхніми можливостями й переконалися, що в них непогана група атаки.

— Чи вирішить «Зоря» задачу потрапляння до першої шістки?


— Нам не варто заглядати зараз до турнірної таблиці. Зрозумілим є одне: якщо ми виграємо три матчі — вирішимо поставлене завдання. Нам не потрібно ні від кого залежати, треба розраховувати тільки на власні сили.


— Які слова знаходить Юрій Вернидуб, щоб мотивувати команду?

— Зараз він налаштовує нас на найближчу гру, з «Карпатами». Тренер просить не розслаблятися, всі ми розуміємо, що потрібно брати очки, щоб навесні боротися за потрапляння до єврокубків.


— У кінці сезону у вас закінчується угода із «Зорею»...

— Так. Але зараз я повністю зосереджений на виступах за «Зорю». Моя подальша доля вирішиться влітку. Тут не все залежить від луганського клубу, оскільки мій контракт належить «Динамо».


— У збірній ви дебютували у грі зі Словаччиною. У Лізі націй Україні знову доведеться грати з цією командою. Які емоції відчули, коли про це дізналися?

— Звичайно, для мене це був пам'ятний момент, який ніколи не забудеться. Словаччина — сильна команда, у неї кваліфіковані футболісти. Вони грають дисципліновано як в обороні, так і в атаці. На збірну чекають цікаві й непрості матчі.


— Футболка після дебютного поєдинку у збірній у вас збереглася?

— Так, залишив на пам'ять, подарував батькові.


— На зимових зборах у Туреччині із тренерами збірної не перетиналися?

— Ні. Але бачив, що приїжджав наставник «молодіжки» Олександр Головко.


— Чи розраховуєте отримати запрошення від Андрія Шевченка на товариські матчі?

— Це запрошення треба заслужити своєю грою. Думаю, тренери збірної із поновленням чемпіонату будуть стежити за кандидатами до національної команди пильніше. Отже, докладу всіх зусиль, щоб проявити себе.