12 лютого 2018 22:04

"Колос" арендовал Масалова

Лівий захисник донецького "Шахтаря" Олександр Масалов до кінця поточного сезону виступатиме за "Колос".


21-річний Олександр Масалов є вихованцем севастопольської СДЮШОР-5, честь якої він підносив до 2011-го року, поки його у свої ряди не закликало столичне "Динамо". Талановий захисник одразу ж пробився до основного складу київського гранда, а його нова команда цілком прогнозовано вийшла до фінального етапу юнацького чемпіонату України (U-15). Однак, фінішувати вище третього місця кияни не змогли, позаяк, обігравши харківський "Металіст" і розійшовшись миром з "Шахтарем", вони в заключному матчі програли львівським "Карпатам".


Проте, в наступному сезоні Масалову та його "Динамо" рівних у фінальному етапі юнацького чемпіонату (U-16) не знайшлося — столичні футболісти фінішували з головним призом турніру, обігравши у вирішальному матчі однолітків з донецького "Шахтаря".


З аналогічним успіхом динамівці провели фінальний етап наступного чемпіонату України серед сімнадцятирічних, почергово обігравши "Шахтар" і "Карпати". В обох зустрічах по голу до воріт суперників провів Масалов. Не залишився без нагород молодий футболіст й по завершенні національного чемпіонату юніорів (U-19), що проходив у сезоні 2015/2016 років. Тоді, будучи гравцем "Динамо", Масалов виборов золото. Утім, як виявилося, не дрімали протягом цього часу й селекціонери донецького "Шахтаря", яким гра молодого футболіста прийшлася до душі... Тож, сезон 2016/2017 років Олександр Масалов розпочав у футболці молодіжної команди "гірників", провівши за "Шахтар" в молодіжному чемпіонаті України шість поєдинків, у яких відзначився одним голом. Там же — у команді з Донецька — Масалов започаткував свої виступи й у поточному сезоні, взявши участь в десяти матчах.


Зазначимо також, що Олександр Масалов був учасником відбірних матчів до чемпіонату Європи. За збірну України U-17 він провів дев'ять зустрічей, а за команду, сформовану з дев'янадцятирічних футболістів, — вісім.


За "Колос" Масалов виступатиме на правах оренди до кінця поточного сезону. Такої домовленості сьогодні досягли сьогодні керівники донецького та ковалівського футбольних клубів.