10 лютого 2018 23:00

"Динамо" - "Видеотон" 5:0. Отчет о матче

У рамках завершального етапу підготовки до поновлення сезону «Динамо» у п’ятому контрольному матчі розгромило віце-чемпіона Угорщини – «Відеотон».


Динамівці розпочали з місця в кар’єр, активно йдучи вперед, а за втрати м’яча відразу перелаштовувалися на пресинг. Обрана тактики принесла плоди вже в дебюті матчу – на 7-й хвилині Циганков з лівого флангу віддав зручну передачу у центр штрафного майданчика, звідки Шапаренко, залишений фактично без опіки, без проблем переправив м’яча у ворота.


Забитий м’яч надихнув динамівців на подальші атакуючі дії, які продовжували йти вперед та навантажувати гравців захисної лінії суперника. У середині тайму у «Динамо» відбулася вимушена заміна – замість Піварича вийшов Гонсалес, після чого Морозюк перейшов на лівий фланг захисту, а Дерліс зайняв місце Миколи на правому фланзі в середній лінії. Примітно, що парагваєць, ледь вийшовши на заміну, відразу відзначився забитим м’ячем – після удару Дерліса м’яч зачепив суперника й, дезорієнтувавши голкіпера, влетів у кут воріт.


Ще до перерви динамівці довели рахунок до розгромного. Відзначитися вдалося традиційно активному Гармашу – Денис знайшов можливість для удару з-за меж штрафного майданчика, й м’яч, вилетівши з-за частоколу ніг захисників, влетів до сітки воріт повз голкіпера.


У перерві Бесєдіна було замінено на Мбокані, який уперше на зимових зборах отримав цілий тайм ігрового часу. Щоправда, забити четвертий м’яч судилося не йому (він відзначиться пізніше), а захиснику Кендзьорі. Причому, Томаш підключився не на розіграш стандартного положення, а опинився у штрафному майданчику в результаті масивної атаки, підсумком якої став зручний пас Гармаша у район 11-метрової позначки та точний удар оборонця по воротах. А от фінальну крапку в матчі поставив Мбокані, який фактично з фінальним свистком замкнув головою подачу партнера з лівого флангу. Відзначимо, що з поля динамівці йшли під вигуки «Молодці!», якими проводжали наших гравців уболівальники з місцевої української діаспори.


Таким чином, «Динамо» здобуває перемогу з великим рахунком та готується до завершального спарингу на другому навчально-тренувальному зборі, проти норвезького «Сарпсборга», що відбудеться завтра.


П’ятий контрольний матч на другому тренувальному зборі


«Динамо» – «Відеотон» – 5:0 (3:0).


«Динамо»: Рудько, Кендзьора, Хачеріді, Кадар, Піварич (Гонсалес, 22), Шепелєв, Шапаренко (Буяльський, 70), Морозюк, Циганков (Смирний, 75), Гармаш (Мораес, 70), Бєсєдін (Мбокані, 46).


«Відеотон» (стартовий склад): Туєвль, Вінісіус, Реті, Ковач, Мосі, Томаш, Варга, Тот, Болла, Хаджич, Сабо.


Голи: Шапаренко (7), Гонсалес (22), Гармаш (32), Кендзьора (57), Мбокані (90).