7 лютого 2018 20:29

"Динамо" - "Хэбэй Чайна Форчун" 2:1. Отчет о матче

У середу, 7 лютого, «Динамо» провело третій контрольний матч на завершальному етапі підготовки в Іспанії.


Суперником нашої команди виступив китайський клуб «Хебей Чайна Форчун», який за підсумками сезону 2017 року посів у місцевій Суперлізі четверте місце, а у складі виступають світові зірки на кшталт Хав’єра Маскерано, Езекієля Лавессі та Жервіньйо.


Нагадаємо, минулого року команди зустрічалися вже між собою в рамках тренувального збору, й тоді «біло-сині» розгромили суперника – 5:0 (голи забивали Яремчук (двічі), Буяльський та Мораес, ще один м’яч китайці забили собі самі).


Команди розпочали матч активно, відповідаючи атакою на атаку суперника. У динамівців Бєсєдін заробив небезпечний штрафний у метрах 23-х від воріт, але Піварич виконав його невдало – м’яч полетів набагато вище воріт. Куди небезпечніше було біля воріт «Динамо», коли Жервіньйо вийшов на ударну позицію, фактично віч-на-віч із Рудьком, але наш голкіпер парирував удар. Але на 20-й хвилині й Артур уже нічого не зміг протидіяти удару цього разу Ернанеса з меж штрафного майданчика – м’яч рикошетом від стійки залетів до сітки воріт.


Загалом, у першому таймі динамівцям важко давалися атакувальні дії й ударів по воротах суперника практично не було. А от футболісти «Хебея» цілком могли подвоювати свою перевагу, але спочатку Жервіньйо не реалізував вихід віч-на-віч із голкіпером під гострим кутом (Рудько ногами парирував удар у ближній кут), а згодом Гуй Хун пробив із перспективної позиції трохи вище поперечини.


У перерві тренерський штаб «Динамо» зробив заміну – замість Гонсалеса вийшов Циганков на лівий фланг півзахисту. Й уже незабаром Віктор продемонстрував свою майстерність виконувати штрафні удари, метрів із 25-ти поклавши м’яча транзитом від поперечини прямо в дев’ятку.


А ближче до завершення гри спрацювала ще одна заміна Олександра Хацкевича. Бразилець Мораес, який вийшов на поле замість Артема Бєсєдіна, спочатку перевірив реакцію голкіпера, який витягнув м’яча після удару нападника головою, а на 84-й хвилині реалізував пенальті за гру рукою захисника після удару Циганкова по воротах, тим самим принісши першу перемогу «Динамо» на другому тренувальному зборі.


Третій контрольний матч на другому тренувальному зборі


«Динамо» – «Хебей Чайна Форчун» – 2:1 (0:1).

07.02.2018. Марбелья, Футбольний центр Марбельї


«Динамо»: Рудько, Кендзьора, Хачеріді, Кадар, Піварич, Шепелєв, Шапаренко, Морозюк (Вербич, 72), Гонсалес (Циганков, 46), Гармаш, Бєсєдін (Мораес, 64).


«Хебей Чайна Форчун» (стартовий склад): Тяньюань Сюй, Ернанес, Жервіньйо, Чен Ян, Чендун Чжао, Мінцзянь Чжао, Хан Рен, Чжипен Чжан, Маскерано, Хун Гуй, Ян-Ян Джин.


Голи: Циганков (58), Мораес (84, пен.) – Ернанес (20).