3 лютого 2018 20:26

"Динамо" - "Эстерсунд" 2:2. Отчет о матче

У першому контрольному матчі на завершальному етапі підготовки до поновлення сезону київське «Динамо» зіграло внічию зі шведським «Естерсундом».


Обидві команди підійшли до звітного спарингу в однакових функціональних кондиціях, оскільки обидві готуються до матчів 1/16 фіналу Ліги Європи УЄФА – «Динамо» проти грецького АЕКа, а «Естерсунд» проти лондонського «Арсеналу».


Перші хвилини не запам’яталися особливою активністю. Обидві команди доволі щільно діяли одна проти одної, при цьому динамівці, на відміну від суперника, намагалися активно пресингу вати на чужій половині поля.


Ледь не перший створений момент призвів до взяття воріт, і відзначилися «біло-сині». Кендзьора навісив із правого флангу, а номінально правий півзахисник Морозюк несподівано опинився на дальньому куті воротарського майданчика й, залишений без опіки, точно пробив повз голкіпера – 1:0.


Забитий гол загалом не змінив ігрової картинки, от тільки шведи більше володіли м’ячем, але без особливого просування до воріт «Динамо». Біля протилежних воріт непогану можливість подвоїти перевагу мав Гармаш, але з ударом Дениса з меж штрафного майданчика впорався воротар.


Немов грім серед ясного неба стала помилка Хачеріді, який віддав заслабкий пас назад на Рудька, тим самим змусивши Артура порушувати правила у власному штрафному майданчику. Пенальті чітко реалізував Ноурі, пробивши по центру воріт, у той час як голкіпер стрибнув у лівий від себе кут.


Пропущений м’яч змусив активізуватися динамівців. Після навісу Циганкова зі штрафного Бєсєдін головою пробив над поперечиною, Гармаш неточно вистрілив здалеку, а після обвідного удару Циганкова з лінії штрафного майданчика куля пролетіла зовсім поруч зі стійкою.


Але якщо м’яч після ударів динамівців у ворота не летів, то суперник одну зі своїх нечисленних вилазок до володінь нашої команди втілив у забитий м’яч. Шведи швидко розіграли штрафний, що стало справжньою несподіванкою для захисників, і Саман метрів із 27-ми поклав м’яча точно в кут воріт. При цьому «біло-сині» апелювали до арбітра, що Ротань лежав на газоні та потребував медичної допомоги, але той свого рішення не змінив та взяття воріт зарахував.


У перерві саме замість Руслана на полі з’явився Мораес, і незабаром після поновлення гри підопічні Олександра Хацкевича зрівняли рахунок. Гармаш запресингував голкіпера, змусивши того помилитися та порушити правила проти себе, за що арбітр призначив другий пенальті в матчі. До позначки підійшов Жуніор, і впевнено розвів м’яча та голкіпера по різних кутах.


Після цього, хоч і обидві команди намагалися активно діяти попереду, забитих м’ячів більше не було. Найбільш небезпечний момент у шведів виник після того, як Рудько не втримав м’яча у руках, і той відскочив у стійку, а у динамівців відразу кілька гравців завдавали ударів по воротах із меж штрафного майданчика впродовж однієї атаки, але всі вони були заблоковані.


Перший товариський матч на другому іспанському зборі


«Динамо» – «Естерсунд» – 2:2 (1:2).

03.02.2018. Марбелья, Муніципальний міський стадіон


«Динамо»: Рудько, Кендзьора, Хачеріді, Кадар, Піварич, Шапаренко, Ротань (Мораес, 46), Морозюк, Циганков (Гонсалес, 62), Гармаш, Бєсєдін.


«Естерсунд» (стартовий склад): Кейта, Петтерссон, Папаяннопулос, Бергквіст, Гопкутт, Аєш, Сема, Едвардс, Ноурі, Мукібі, Годдос.


Голи: Морозюк (14), Мораес (50, пен.) – Ноурі (31, пен.), Саман (45).