17 січня 2018 11:41

Экс-защитник "Шахтера": "Я не проститутка, чтобы предлагать себя "Динамо"

Екс-захисник "Шахтаря" Предраг Пажин розповiв про свої часи в донецькому клубi.


Про Прокопенко


- у нас не склалися відносини з Прокопенком. Наприклад, з іншим тренером "Шахтаря" Валерієм Яремченком я добре порозумівся. Згодом приїхав німець Бернд Шустер. Про нього теж у мене найкращі спогади, ми чудово працювали. Тоді "Шахтар" очолив Мірча Луческу. У нас з ним не все склалося. Сам не знаю, чому так. Новий тренер хотів віддати мене в оренду у запорізький "Металург". Для мене такий варіант не був бажаним.


Про Срну


Коли він тільки приїхав, то йому було 20 років. Але я побачив у Даріо головне – у нього було хороше майбутнє і задатки. Було помітно, що з нього виросте хороший футболіст і навіть легенда донецького клубу.

Про Тимощука


– Тимощук – це найсильніший український футболіст після Шевченка. Він молодець, грав у "Баварії". Радий за його успіхи. У нас взагалі було багато сильних виконавців. У захисті грали Айзек Окоронкво та Ассан Ндіайє. Дуже шкода, що Ассан помер кілька років тому.


Про нападникiв "Шахтаря"


– З бразильцем ми жили на зборах в одній кімнаті. Перше, що з’являється перед очима, коли згадую той час – Брандау з телефоном у руках. Він постійно говорив з кимось. Можливо, в Бразилію телефонував. Потім і рахунки відповідні приходили – по 5 тисяч доларів.

"Хлопці, вибачайте, але по пиво я не піду. Ще хочу пограти за Шахтар". Олексій Бєлік – про дідівщину, супергол у ворота Чилі і прізвисько "Другий Шевченко"

Бєлік і Воробей – теж хороші хлопці. Можу відзначити Бахарєва, Зубова, Вукіча, з яким я ділив кімнату на базі. Багато років пройшло, чимало прізвищ позабував. Але команда у нас була відмінна.


Про квартиру в Донецьку

– Хм, чесне слово, не знаю. Жодних зв’язків не маю. Колись справді у мене була квартира в Україні. Перед тим, як вирушав грати у Китай, придбав нерухомість у Донецьку. Там навіть мої речі залишилися. Що з ними, уявлення не маю.


Про нападникiв "Динамо"

Мілевський був ще молодим. Шевченка і Реброва вже не було. Можливо, виділявся динамівець Рінкон. Це хороший футболіст.


Про свої принципи


- Це було ще в Болгарії. Я виступав за "Левскі", ставав чемпіоном країни. Раптом преса написала, мовляв, я пропонував свої послуги софійському ЦСКА, головному конкуренту моєї команди. Тоді і відповів, що я не повія, щоб пропонувати себе комусь. Тим більше, ЦСКА чи київському "Динамо". Це два головних суперники моїх команд. У мене є власне ім’я, авторитет і повага, щоб коли-небудь пропонувати себе їм. Я б навіть не пропонував свої послуги "Манчестер Юнайтед". Якщо хтось хоче – будь ласка, запрошуйте.