16 січня 2018 19:24

Турецкий журналист: "Кравец увеличит шансы "Кайсериспора" в борьбе за чемпионский титул"

З Артемом Кравцем у складі Кайсеріспор зможе поборотися за титул чемпіона Туреччини. Про це FootballHub розповів журналіст авторитетної турецької газети Sabah Волкан Демір:


– Команда проводить дуже успішний сезон. У Кайсеріспорі дуже сильний підбір виконавців. Особливо виділяються футболісти атакувальної лінії. 34-річний форвард Умут Булут раніше виступав за Галатасарай. 24-річним хавбеком Денізом Тюрючем цікавилися Фенербахче та Бешикташ.

– Умут-Кравець-Деніз – нове атакувальне тріо клуба.

– Після 17 турів Кайсеріспор іде на 5-му місці і відстає від лідера тільки на 6 очок. Команда має шанси виграти титул чемпіона Туреччини. Особливо добре вони виступають вдома.


Статус найзірковішого гравця Кайсеріспора належить Асамоа Г’яну. Це той самий форвард, який не реалізував пенальті у ворота збірної Уругваю за гру рукою Луїса Суареса на Чемпіонаті Світу 2010 року. Гана тоді програла в серії пенальті — 2:4. Але Г’ян Кравцеві не конкурент.

Він зіграв тільки 5 матчів у чемпіонаті Туреччини. І тільки одну гру він розпочав у стартовому складі, – продовжує Демір. – Зараз Асамоа травмований. І ніхто не знає точної дати його повернення (сьогодні Г’ян взяв участь у тренуванні команди – ред.).


Кравець підписав контракт з Кайсеріспором на 3,5 роки.

Це дуже, дуже і дуже важливе підсилення для команди. Артем збільшить шанси клуба в боротьбі за титул. Умут забив 9 м‘ячів за першу частину сезону. Якщо українець матиме в кінці сезону 10 голів, то це буде хороший результат. Але маю попередити, що Турецька Ліга дуже важка для форвардів.


Кравець — не єдиний українець у складі Кайсеріспора. У серпні 2017 року колишній захисник донецького Шахтаря Олександр Кучер підписав контракт з клубом за схемою 1+1.

Він дуже важливий для команди.- каже Волкан Демір. У минулому сезоні в Кайсеріспора були проблеми із захистом. Але прихід Кучера допоміг їх розв‘язати. Впевнений, що Олександр допоможе земляку швидше адаптуватися до нової команди. Українські футболісти взагалі гарно приживаються в Туреччині.


35-річний Кучер зіграв у цьому сезоні 10 матчів і віддав одну результативну передачу. А Кравець 15 січня провів перше тренування в новому клубі. Кайсеріспор готується до матчу Кубка Туреччини проти Антальяспора, який пройде 18 січня.


Ірина Козюпа