15 січня 2018 21:30
9

Главный редактор "Динамомании" о трансфере Ротаня в "Динамо": "Он ни у кого не отбирает место, его задача - закрыть пустоту"

Минулого тижня "Динамо" оголосило про підписання контракту з 36-річним капітаном збірної України Русланом Ротанем. Термін дії договору розрахований на півроку, при цьому передбачено опцію продовження ще на рік.


Це вже не перший прихід Ротаня в столичний клуб. Кольори "Динамо" футболіст захищав з 2005 по 2008 рік, але так і не зміг закріпитися в основі команди, після чого повернувся в "Дніпро". Там провів значну частину кар'єри і став справжнім лідером.


Влітку минулого року Ротань залишив "Дніпро" і на правах вільного агента перебрався до "Славії". За чеський клуб зіграв 7 матчів, при цьому забитими голами не відзначився.


"Цьому переходу передувала ситуація, яка склалася в кінці минулого сезону, - коментує трансфер гравця головний редактор порталу "Динамоманія" Євген Сідаш.

- У "Динамо" після того, як через травму вибув на тривалий термін Сергій Сидорчук, виник вакуум у опорній зоні. А Микита Корзун стати рівноцінною заміною не здатний - він добре діє в руйнуванні, але слабкий в творенні. Туди ставили Шепелєва, Буяльського, інших футболістів. Але всі вони - гравці атаки, відповідно, виконувати повноцінно функції опорників не могли.


У цій ситуації клуб мав два варіанти. Перший - легіонер з великою зарплатою. Але впишеться він у склад чи ні - велике питання, адже іноземцям потрібен, як правило, рік для адаптації в команді і в країні. У "Динамо" цього часу немає, клуб "кинув рукавичку" "Шахтареві" і боротьба за чемпіонство навесні розгориться з новою силою.

До того ж "Динамо" продовжує виступати в єврокубках. Тому був обраний оптимальний варіант - прийшов гравець, який погодився на короткостроковий контракт.

Гравець досвідчений, має якості, які потрібні Хацкевичу - здатний виконувати великий обсяг чорнової роботи, при цьому володіє хорошим пасом, хорошим баченням поля, може зв'язати гру, задати її ритм".


Експерт упевнений, що похилий за футбольними мірками вік не повинен стати для Ротаня перешкодою.


"Тут немає жодної проблеми. Бачив Руслана на медогляді - чудово виглядає, не даси йому його роки. З його ставленням до режиму і професіоналізмом цифри в паспорті проблемою не стануть. А те, що не пішло в "Славії" - так його туди брали далеко не на перші ролі. І якби не запрошення "Динамо", Руслан напевно б залишився і продовжував грати там. Але в свої 36 років гравець зберігає певний рівень амбіцій і хоче виступати в топ-клубі.


В інтернеті вже пишуть, що Ротань відбирає місце в складі в молодих. Цікаво, у кого? Шепелєв - не опорник, це центральний півзахисник з хорошими задатками диспетчера, вони з Русланом цілком можуть зігратися. Шапаренко взагалі виступає під нападаючим і ніяк не може бути конкурентом Ротаню. Адже його завдання - закрити порожнечу в центрі поля до того, як відновиться Сидорчук та повернеться з оренди в турецькому "Сівасспорі" Сергій Рибалка", - резюмує Сідаш.
время покажет...
Я не знаю где вы там качественную игру на месте опорника у Шепелева разглядели. Даже немногие цифры в ЛЕ то тем матчам что они сыграли с скоред подтверждают мои визуальные впечатления.
Борьба на втором этаже: Ротань -2.5 выиграно, Шепелев - 0.3
Отборы и перехваты: Ротань - 5.5, Шепелев - 2.3.
Люди с разных планет. Кто из них в сборной играет в конце-концов?
Единственный момент - приглашение Ротаня - это вынужденная временная мера. Летом или следующей зимой клубу всё равно прийдется выйти на рынок и искать отличного молодого опорника-легионера.
Сховати
Как я понимаю, в связи с возможностью после реформы еврокубков заработать 40-45 млн евро за сезон, в ЛЧ ставка сделана на сыгранный к лету состав. Пройдем квалификацию - будут деньги на новые дорогие покупки. Не пройдем в ЛЧ - Ротань отыграет ещё сезон.
Пустоту в голове тренера Хачцкевича ???
Великий Лобановский говорил, что при прочих равных условиях, всегда ставил в состав молодого игрока.
А Ротань не затычка, чтобы дырки затыкать. Просто Хацкевич слабый и трусливый тренер, который боится рисковать и доверять молодёжи; а младший Суркис - плохой руководитель!
Стосовно того, щоб замкнути пустоту. Як на мене, то цікава думка. Але, є ж декілька але. В Славії Руслан грав в окремих матчах, був у ротації. Грав не більше 70 хвилин. Тобто більше 70 хвилин раз в тиждень на рівні Чехії він не витримував. Чи вороги собі Чехи? Ні. Вони також брали його. Але лише для ротції, щоб він грав тоді, коли це буде потрібно. Не стабільний гравець старту, а саме досвідчений гравець на підхопленні. В ЛЄ Ротань Динамо не помічник. Тому там буде грати Шепелєв. Взагалі Шепелєв дуже якісно виглядає на позиції опорніка. Дуже якісно. І конкрент у нього по суті зараз - Алібеков. Він також може грати на цій позиції, може і в ЛЄ. Тобто Ротаня взяли в Динамо не затикати Диру. Дири не має. Взяли для ротації, щоб іноді він міг закрити позицію, коли Шепелєву буде потрібен відпочинок. Ніяким основним Ротань в Динамо не буде. При всій до нього повазі. Чи є такий варіант доцільним? Так, особливо якщо таки підпускати поступов Алібекова. Руслану бажаю зіграти те, що йому дадуть і зіграти якісно.
Совсем плохи дела у Динамо если приглашается игрок в таком возрасте . По существу это отработанный материал. У него нет скорости, что он будет делать против кротячих скоростничков. Карточки зарабатывать.На сколько его хватит, на пол тайма. Очень хочу ошибаться.
Евгений, побольше бы таких обзоров на сайте!!!!!
Сховати
Поменьше бы такого развода для простаков!
Точно так же, год назад радовались Олежке Гусеву.
К слову, Ротань даже в лучшие годы не вписывался в динамовскую манеру игры.
Сховати
YARY, та я и особо не радуюсь данному подписанию, просто хочется побольше аналитики на сайте