27 грудня 2017 10:37

Олег ФЕДОРЧУК: "Вербич не дотягивает до уровня Ярмоленко или Коноплянки"

Київське "Динамо" оголосило про придбання першого новачка клубу під час зимового трансферного періоду.


За 4 млн євро — 132,5 млн грн до Києва із данського "Копенгагена" переїде лівий півзахисник збірної Словенії 24-річний Беньямін Вербич.


Трансфер — заслуга тренера-селекціонера киян Огнена Вукоєвича. Він давно спо­стерігав за Вербичем. У попередні сезони словенець не виблискував, а цього року в 16 матчах чемпіо­нату Данії забив сім м'ячів.


Словенець має непоганий швидкісний дриблінг і дистанційну швидкість. Б'є по воротах із дальньої дистанції і доволі часто забиває. Ударна нога — права. У своєму клубі добре комбінував за допомогою коротких пасів із партнерами. Постійно намагається зміститися з флангу в центр. Подає кутові з лівого флангу. При зрості 179 см гарно грає головою і часто забиває.


Перехід Вербича "Динамо" оформило за 10 днів. У Києві Беньямін отримуватиме річну зарплату в 1 млн євро — 33 млн грн.


— Я переглядав кілька матчів Вербича, — каже футбольний тренер Олег Федорчук, 56 років. — Цікавий різноплановий гравець. — Але аж ніяк не рівня Ярмоленка чи Коноплянки. Зірки, навіть потенційні, в наш чемпіонат не приїдуть. Основна причина переорієнтації "Динамо" на східноєвропейський ринок — фінансовий стан. Якщо запросити когось із аргентинського чи бразильського чемпіонатів, то доведеться виплатити зайвих кілька мільйонів. У випадку із Вербичем такого немає. До того ж словенці, як і всі слов'яни, швидко опанують мову й не потребуватимуть додаткового часу на адаптацію в команді. Очевидно, Вербич покликаний створити конкуренцію на лівому фланзі, де грали Ґонсалес і Циганков. Останній, швидше за все, перейде на правий фланг півзахисту. А словенець конкуруватиме за місце в основі з Ґонсалесом, який восени грав посередньо.


За збірну Словенії новачок киян зіграв у всіх 10 матчах відбору до Кубка світу-2018. Загалом має на своєму рахунку 15 матчів і два забиті м'ячі. Команда не пробилася до фінальної частини турніру.