8 грудня 2017 22:49

Андрей ПОЛУНИН: "В разгроме "Партизана" весомую роль сыграла молодежь "Динамо"

"Футбол 24" обговорює поєдинки українських клубів у 6 турі Ліги Європи із колишнім хавбеком збірної України.


– Попри всі проблеми, які спіткали Динамо в цьому сезоні, команда Хацкевича дуже впевнено розібралася із Партизаном. Неочікувано?

– Рівень гри Динамо мене дуже порадував. Зважаючи на те, що команда достроково вийшла з групи, Хацкевич довірився молоді і вона відіграла у цьому розгромі вагому роль. Циганков, Шапаренко, Шепелєв – це наше майбутнє.


Хлопці дуже пристойно виглядають на полі. Циганков фактично став лідером попереду, від нього йде велика гострота. Вперше в Лізі Європи зіграв Шапаренко, продемонструвавши класний футбол – це кваліфікований, технічний і мислячий футболіст. Та й самі голи Динамо – не спонтанні, а відбулися після продуманих атак. Це дуже сподобалося.


– Шапаренка хвалять після кожного матчу. Ви вже сприймаєте його, як гравця основного складу? Чи не побоюєтеся, що хлопця підкосить хронічна хвороба українських талантів, які видають серію яскравих матчів, а потім кудись зникають?

– Якщо Хацкевич довірятиме – Шапаренко буде гравцем основного складу. Ось, наприклад, Бущан витіснив із воріт Коваля. Так само й у випадку із Шапаренком. Якщо молодого футболіста не смикати туди-сюди, у нього з’являється впевненість і на полі він гратиме більш розкуто, не боятиметься припуститись помилки.


– Жуніор Мораєс оформив хет-трик. Мбокані – на лаву запасних?

– Ні в якому разі. Мораєс – нападник іншого типу, ніж Мбокані. Два голи він забив, бо йому зручно викотили. Не хочу применшувати заслуг бразильця, але Мбокані у попередніх матчах також грав добре. А є ж іще Бєсєдін. Вважаю, що всі троє – нападники хорошого рівня і повинні грати. Вирішуватиме тренер, залежно від того, який суперник і яка тактика на матч.

– Із Києвом попрощався Домагой Віда. Це – катастрофічна втрата для захисту Динамо?

– Безумовно, це втрата для столичного клубу. Віда – захисник пристойного рівня, був одним із головних лідерів команди. Але потрібно рухатися далі. У Динамо вже зараз з'явилася талановита молодь у середній та атакувальній лініях. Захист, наявний у киян, повинен впоратися із завданнями, які стоять перед клубом на чинний сезон. Але туди також потрібно підпускати молодих захисників.


Це життя – хтось йде, хтось приходить. Ті ж Реал чи Барселона відпускають гравців, але від цього не стають слабшими. Динамо потрібно думати про майбутнє.