30 листопада 2017 17:34
1

Юные динамовцы и тренеры были признаны лучшими и получили "Золотой мяч ДЮФЛ"

Сьогодні, 30-го листопада, у Домі футболу відбулося урочисте нагородження найкращих тренерів і футболістів ДЮФЛУ за підсумками сезону 2016/2017.

Процедура визначення номінантів на «Золотий м’яч ДЮФЛ» проводилася вперше проектом «Золотий Талант». Приємно, що представники «Динамо» були присутні серед претендентів на перемогу у кожній номінації, причому, у деяких навіть по кілька представників. Це і не дивно, адже минулого сезону усі чотири академічні групи ДЮФШ «Динамо» им. В. Лобановського стали чемпіонами України у своїх вікових категоріях, а гравці,які найбільше себе проявили отримали індивідуальні нагороди від організаторів. Не залишилися без перемог наші номінанти і під час сьогоднішньої урочистої події. Більш того, їх було визначено найкращими у більшості категорій.

У номінації найкращі тренери юнацьких команд, до фінального списку якого увійшли шість спеціалістів, перемогу святкував Олексій Дроценко. Він працює у ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського вже майже 16 років, минулого року його випускники 2000-го року народження стали чемпіонами України у віковій категорії U-17, а зараз наставник очолює молодшу академічну групу U-14.

- Те, що я був номінантом, уже приємно. Дякю колегам за те, що обрали мене, буду продовжувати приносити корись дитячо-юнацькому футболу і надалі. Дуже цікаво працювати з дітьми, спостерігати, як вони зростають не лише, як футболісти, а й як особистості, а потім бачити їх у збірних командах, по телевізору, - прокоментував свою перемогу Олексій Євгенович, якому нагороду вручив легендарний Володимир Трошкін – володар Кубка Кубків і Суперкубка УЄФА 1975 року.

Відзначимо, що до списку претендентів на головну нагороду також увійшов Олександр Ситник, який влітку привів до перемоги у чемпіонаті України динамівську команду U-15 (хлопці 2002-го року народження), а з нинішнього сезону працює у футбольній школі «Шахтаря».

Серед футболістів в кожній віковій категорії із трійки претендентів було визначено найкращого гравця оборонного і найкращого гравця атакуючого плану.

U-14. Найращі гравці оборонного плану
Тут перемогу святкував захисник «Шахтаря» Марк Мампассі, він отримав пам'ятний приз з рук відомого в минулому бека «Шахтаря» і збірної України В'ячеслава Шевчука. Відзначимо, що на головний приз претендував чемпіон України U-14 (2017), найкращий гравець фінального турніру чемпіонату України U-14 динамівець Антон Боль.

U-14. Найкращі гравці атакуючого плану
Найсильнішим атакером, на думку журі, був чемпіон України U-14 (2017) Назар Волошин з «Динамо». Йому нагороду вручав колишній форвард «Шахтаря» і збірної України Андрій Воробей.

U-15. Найкращі гравці оборонного плану
До цієї номінації потрапили одразу двоє динамівців:срібний призер чемпіонату України U-14 (2016), чемпіон України U-15 (2017), найкращий захисник фінального турніру чемпіонату України U-14 та найкращий гравець фінального турніру U-15 (2017) Костянтин Вівчаренко та срібний призер чемпіонату України U-14 (2016), чемпіон України U-15 (2017), гравець юнацької збірної України Ілля Забарний. Від захисника «Шахтаря» Сергія Кривцова присутні дізналися, що переможцем став останній.

U-15. Найкращі гравці атакуючого плану
Тут також переможця обирали серед футболістів «Динамо». До топ-трійки потрапили Владислав Ванат, Артем Кулаковський та Богдан В’юнник, який на початку нинішнього сезону перейшов до донецького «Шахтаря». Переможцем став чемпіон України U-15 (2017), гравець юнацької збірної України півзахисник Артем Кулаковський. Премію переможцю вручив хавбек «Шахтаря» Максим Малишев.

- Це для мене буде великий стимул. Моя футбольна мрія - виграти Лігу чемпіонів. А поки що просто стати хорошим футболістом, - сказав Артем, отримавши нагороду.

Таким чином, виходить, що в «Динамо» грають найкращі футболісти ДЮФЛУ в категорії U-15. Цікаво, що Кулаковський став володарем найбільшої кількості «Золотих м’ячів ДЮФЛ», адже він також отримав нагороди за своїх молодших колег, які у ці дні вистумають на міжнародному турнірі у Тирасполі.

U-16. Найкращі гравці оборонного плану
Воротар «Динамо»Георгій Бущан вручив «Золотий м’яч ДЮФЛ» переможцю Анатолію Трубіну із «Шахтаря». Із динамівців у номінації був присутній Данило Хондак - чемпіон України U-16 (2017), гравець юнацької збірної України.

U-16. Найкращі гравці атакуючого плану
У цій номінації також опинилося двоє динамівців – Вікентій Волошин та Артем Шулянський. Конверт із ім’ям переможця відкрив півзахисник «Динамо» Олег Гусєв, він же і ручив нагороду переможцю. Ним став Михайло Мудрик із «Шахтаря».

U-17. Найкращі гравці оборонного плану

У цій категорії на перемогу претендував динамівець Богдан Білошевський - бронзовий призер чемпіонату України U-14 (2014 року), чемпіон України U-15 (2015), U-16 (2016), U-17 (2017) та U-19 (2017), гравець юнацької збірної України і Юнацької Ліги УЄФА. Він же і став переможцем. Білошевського привітав півзахисник «Динамо» Віталій Буяльський та вручив «Золотий м’яч ДЮФЛ».

- Відчуваю змішані емоції, адже це моя перша нагорода за «Динамо». Не думав, що переможу, тому вдвічі приємно. До цієї нагороди мене підштовхнули батьки, адже саме вони підтримали мене у бажанні займатися футболом – поділився емоціями Богдан.

U-17. Найкращі гравці атакуючого плану
У цій номінації переміг Владислав Супряга («Дніпро-1»). Його ім’я озвучив знаменитий у минулому футболіст збірної СРСР та «Динамо», володар Кубка Кубків Володимир Безсонов. А із нашої команди у топ-трійці був бронзовий призер чемпіонату України U-14 (2014 року), чемпіон України U-15 (2015), U-16 (2016), U-17 (2017) та U-19 (2017), а також найкращий гравець фінальних турнірів чемпіонату України U-15 та U-17, гравець юнацької збірної України і Юнацької Ліги УЄФА Георгій Цитаїшвілі.

У сезоні-2016/2017 за ініціативою ДЮФЛУ відбувся дебютний чемпіонат України U-19 (перша ліга). За підсумками цього турніру номінанти також отримали свої нагороди. Тут найкращим гравцем оборонного плану став Ілля Никитенко («Черкаський Дніпро»), який з нинішнього сезону виступає за «Верес» (Рівне). Нагороду переможцю вручив один з найкращих півзахисників СРСР, олміпійскій чемпіон Сеула-88, екс-гравець «Динамо» і збірної Союзу Олексій Михайличенко.

А найкращим гравцем атакуючого плану було визнано ще одного представника команди «Черкаський Дніпро» Олексія Передерія. Його ім’я оголосив нападник «Динамо» 80-х, володар Кубка Кубків Вадим Євтушенко, відкривши завітний конверт із прізвищем.

Наприкінці урочистої частини до переможців, номінантів та усіх присутніх з привітальним словом звернувся президент ФФУ Андрій Павелко, а також від імені наставників збірних України різних вікових категорій наставник молодіжної збірної Олександр Головко, побажавши усім переможцям та номінантам успіхів, прогресу та професійного зростання.

Динамо минулого сезону виграло ВСІ вікові категорії. Його гравці були кращі майже у всіх номінаціях. А як отримувати золотий мяч ДЮФЛУ - так тут половина шахти. шахта минулого сезону ПРОГРАЛА майже всі ігри проти Динамо в сезоні всіх вікових категорій ДЮФЛУ. В половину фіналів не попали. В новому сезоні з допомогою суддів виграли два матчі і вже все. кращі?