28 листопада 2017 19:55

Артем ПОЛЯРУС: "Владимир Шаран говорил нам, что матч против "Карпат" важнее, чем матч с "Шахтером"

Півзахисник ФК «Олександрія» Артем Полярус прокоментував зустріч проти львівських «Карпат» та поділився думками стосовно наступного матчу проти «Ворскли».


- Артеме, будь ласка, кілька слів про матч проти «Карпат».

- Як і очікували, це був важкий поєдинок. Ми знали, що суперник буде грати в три центральних захисника і таку оборону буде складно вскрити. Що і показав перший тайм. Ми атакували, пресингували, але мало що виходило. Важко грати проти команд, які більше грають від оборони, більше закриваються, і грають на контратаках, як і ми. На другий тайм ми вийшли із задачею забити швидкий гол. Так і сталося. Ми створили достатньо небезпечних моментів і забили хороші м’ячі.


- На чому акцентував головну увагу Володимир Шаран в роздягальні до матчу та в перерві?

- Володимир Богданович казав нам, що матч проти «Карпат» важливіший ніж з «Шахтарем». Якщо б ми програли львів’янам, то перемога над «гірниками» не мала б ніякої цінності. Так як наші шанси потрапляння в першу шістку покращилися, то головною задачею на звітний матч було взяти 3 очка, в принципі, як і в усіх наступних. Граючи на рідному стадіоні, при своїх вболівальниках, у нас не було вибору – ми повинні були перемагати.


- В другому таймі вболівальники побачили справжню «Олександрію». За рахунок чого вдалося переломити хід поєдинку?

- Це вдалося за рахунок злагоджених командних дій, правильної тактики та чіткого виконання тренерських установок. Ми не відходили від плану на гру, грали низом короткими та проникаючими передачами. Що і принесло свій результат – забиті голи.


- В епізоді, коли наша команда забивала другий м’яч, ти міг сам забивати, але натомість віддав пас на Старенького. Чому так вирішив?

- Звісно, я міг і сам реалізувати цю нагоду. Але, коли опинився з м’ячем, бачив, що Сергій робить забігання, прийняв рішення віддати йому пас, а Старенькому залишилося забити гол в пусті ворота. Особисто мені приємніше, коли наша команда забиває саме такі м’ячі. Асистувати – не менш важливо, а ніж забивати гол.


- В останніх двох матчах за системою «гол+пас» ти набрав 4 бали (3 голи, 1 асист). На якій позиції почуваєш себе більш впевненіше – нападаючого, чи півзахисника?

- В матчі з «Карпатами» в мене не було завдання грати виключно на позиції лівого півзахисника. Я не мав обмежувальних рамок, була задача діяти по всьому фронту атаки. Мені не принципово на якій позиції грати. Тренеру краще видно на якій позиції я принесу більше користі. В свою чергу буду віддавати себе на максимум.


- Наступного уїк-енду на «Олександрію» очікує виїздна гра проти полтавської «Ворскли». Що можеш сказати про майбутнього суперника? На твою думку, на чому потрібно найбільш акцентувати увагу?

- Впевнений, що наступна гра буде не легка. «Ворскла» знаходиться в першій шістці, має свої завдання, а грати при своїх вболівальниках завжди легше. Зі свого боку, ми прикладемо максимум зусиль для того, щоб вивезти з Полтави залікові бали. Ми серйозно налаштовуємося на бій. Тим паче, нам потрібен реванш за поразку в першому колі. В тому матчі ми створили достатньо моментів, особливо в другому таймі, але забити гол у ворота полтавчан нам не вдалося. Ми зазнали прикрої поразки, на яку не заслуговували.


- Кого з гравців полтавчан ти можеш виділити?

- В першу чергу, «Ворскла» сильна командною грою. Навіть, не зважаючи на те, що у них фінансові проблеми, команда виходить на кожен поєдинок з максимальною самовіддачею. Впевнений, що майбутній матч сподобається вболівальникам.