27 листопада 2017 19:39
1

Президент "Десны": "На трибунах будет аншлаг и мы делаем все для того, чтобы команда подарила болельщикам настоящий праздник футбола"

Вже післязавтра, в середу, 29 листопада, «Десна» вперше у своїй історії зіграє офіційний матч з київським «Динамо». Для нашого міста та клубу це велика подія. Вдвічі приємно, що нам вдалося вирішити всі формальності й ми зможемо подарувати нашим вболівальникам свято – гра відбудеться на стадіоні імені Гагаріна. Віримо, що позитивних емоцій додадуть і гравці, подарувавши нам всім перемогу над грандом українського футболу.

До матчу «Десна» – «Динамо» прикута увага всієї футбольної громадськості України. Ми відчуваємо той ажіотаж, котрий є в місті – за перші два дні були викуплені усі доступні на той момент білети. Загалом на грі буде більше десяти тисяч вболівальників зі всіх куточків Чернігівщини.

Нам вдалось якісно підготувати поле до матчу. Дякуємо за цінні поради головному агроному київського «Динамо» Анатолію Калоші. Для того, щоб зберегти необхідні характеристики футбольного газону, ми придбали спеціалізовану агротканину, яку використовують провідні клуби та стадіони світу. Завдяки цьому поле ідеально підготовлене до гри. Крім того, ми вдячні керівнику Облтеплокомуненерго Віктору Геращенко за оперативну допомогу з ремонтом освітлення на стадіоні.

Окремо я хотів би зупинитись на ситуації з електропідігрівом поля, так як зустрічав у пресі не зовсім ясне розуміння цього питання. Клуб «Десна» за свій рахунок уклав сучасну систему електропідігріву на полі державного стадіону імені Гагаріна. Загальна сума витрат на ці роботи склала більше мільйона гривень. Перед матчем з «Динамо» в нас гостро постало питання підключення підігріву до електромережі. Оскільки якщо би за тиждень до матчу в місті вдарили сильні морози, то ФФУ дозволила б гру в Чернігові тільки за умови роботи електропідігріву.

Як ви знаєте, у 2017 році були підвищені тарифи на підключення до електромереж. Вартість підключення до електромереж у Чернігові становить 7 339 гривень за 1кВт. Потужність системи електропідігріву на стадіоні Гагаріна – 1 мВт або 1000 кВт. Простий розрахунок показує, що за підключення підігріву до електромереж необхідно заплатити більше семи мільйонів гривень. Погодьтесь, не зовсім справедливо зрівняти в ціні підключення підігріву футбольного газону з підключенням потужного виробничого підприємства.

Ми не завод, ми футбольний клуб, наша мета діяльності – дарувати свято футболу вболівальникам Чернігова. Електропідігрів поля включається тільки 5-10 днів в році, залежно від календаря матчів. Ми, безумовно, готові в повному обсязі оплачувати електроенергію, що споживається підігрівом. Але в питанні оплати за підключення до електромереж ми сподівались на те, що влада вникне в ситуацію і ми разом з усіма зацікавленими сторонами спробуємо знайти розумне рішення.

Ми нікого не шантажуємо, ми лише пропонували спільними зусиллями довести стадіон до нормального стану, щоб дарувати мешканцям Чернігова свято. Стадіон знаходиться в місті – на ньому тренується багато чернігівців. Тому ми впевнені, що заради розвитку центрального спортивного об’єкту компроміс буде знайдено.

Ми вже зробили за свій рахунок на державному стадіоні два сучасних поля – одне з поливом, друге з поливом і підігрівом. І якщо зайшла про це мова, хочу сказати, що чернігівська «Десна» – це один з фінансово найстабільніших клубів не тільки першої Ліги, а й України в цілому.

У всіх футболістів – довгострокові контракти, офіційна заробітна плата, котра виплачується вчасно. Ви самі бачите, що ми запрошуємо в Чернігів гравців з досвідом виступів в єврокубках та національних збірних.

Взимку ми плануємо знову серйозно підсилитися. Ми ставимо ціль вийти в цьому сезоні до Прем’єр-ліги, тому зимовий тренувальний збір команда проводитиме в Туреччині. Вже наступного року буде відкрито готель та лікувально-відновлювальний комплекс для футболістів та жителів міста. Окрім цього, ми почнемо будівництво нової сучасної навчально-тренувальної бази під Черніговом з п’ятьма-шістьма футбольними полями, в якій буде відкрита футбольна академія «Десни».

Все це ми робимо не заради якоїсь вигоди, а тому що пристрасно любимо цю гру та хочемо, щоб футбол на Чернігівщині розвивався.

Ми дуже раді, що матч з «Динамо» відбудеться в Чернігові. На трибунах буде аншлаг і ми робимо все, щоб «Десна» показала достойну гру для своїх вболівальників.

Ми запрошуємо на матч керівництво області та міста, адже такі події повинні об’єднувати, а не роз’єднувати. Місто вже зачекалось великого футболу, а тому і клубові, і владі потрібно працювати разом, щоб дарувати людям радість.

Вірю , що Десна дасть справжній бій. Тут моє серце має розривається , тому буду вболівати за футбол :)