22 листопада 2017 13:11

Иван ГЕЦКО: "Игра "Шахтера" развалилась из-за Бутко. Он полностью провалил матч"

"Футбол 24" обговорює матч 5-го туру Ліги чемпіонів Наполі – Шахтар (3:0) із знаменитим форвардом 90-х, автором першого гола в історії збірної України.


– Чому Шахтар вчора провів кардинально різні тайми? Яка причина такого болючого фіаско?

– Цього варто було очікувати після поганого матчу Шахтаря вдома проти Олександрії. "Гірники" багато пропускають – це один із головних факторів, які вчора зіграли свою роль. Центральна зона оборони зіграла не найкращим чином, припустившись фатальних помилок.


Хоча перший тайм команда Фонсеки відіграла непогано. Проте реалізація – відсутня. Забий до перерви 1-2 м’ячі, гра була б зовсім іншою. На другий тайм просто не вистачило сил – "гірники" сіли. Натомість машина Наполі увімкнула свої оберти і вже не зупинялася. Шахтар не витримав цей темп і почав грати на утримання рахунку. До чого це призвело – ми бачили.


– У Фонсеки не було плану Б?

– У випадку з голом Інсіньє, вважаю, помилки припустився Пятов. Перед ударом наш голкіпер вийшов з воріт на 3-4 метри. Варто було розташуватися бодай на метр ближче до воріт – він дістав би цей м'яч. Гол, звісно, класний, Інсіньє виконав бездоганно, але при цьому констатуємо помилку Пятова із вибором позиції.


Найслабшою ланкою нашої команди став Бутко. Всі неприємності, які відбувалися біля воріт Шахтаря, йшли з його флангу. Богдана повозили на славу. Та й в атаках він практично не брав участі. Вся гра команди розвалилася через правого захисника. Бутко повністю провалив матч.


– Цей матч став найпровальнішим для Шахтаря у сезоні?

– Якщо чесно, все до цього йшло. Ми сподівалися, що з'явиться команда, яка буде хорошого рівня і розставить всі крапки над "і", поставивши Шахтар на місце. Повірте, ще перед грою в Неаполі я передбачив саме такий розгромний результат. Хоча після першого тайму я зрозумів: клас у Шахтаря є, майстерність є, немає лише виконання. Погано, що "гірники" не реалізували ті моменти, які створили. Принаймні один м’яч вони зобов’язані були забивати. Наполі б розкрився у другому таймі, а Шахтар мав би змогу добити суперника на контратаках. Але цього не сталося.


Дивуюся другому пропущенному м'ячу. Така кількість наших гравців у штрафному майданчику, але нам забивають буквально в два дотики. Шахтарю не личить так грати. Маємо те, що маємо.