20 листопада 2017 23:01

Полиция возобновила дело против вице-президента ФФУ из-за фальшивого диплома

Національна поліція знову перевіряє кримінальне провадження за фактом підробки диплома про вищу освіту віце-президента ФФУ Вадима Костюченка.


Про це "NewWest Media" стало відомо з власних джерел у Нацполіції.

Кримінальну справу проти Костюченка відкрили ще 10 жовтня 2014 року. Однак зараз, за даними джерел, поліція знову почала перевірку. Причиною для цього стала публікація 13 вересня у ЗМІ журналістського розслідування про Вадима Костюченка.

У ньому автори стверджували, що віце-президент ФФУ сфальсифікував свій перший диплом спеціаліста, а згодом отримав ще два на його підставі незаконно. Так само незаконно Костюченко обіймав посади в Адміністрації президента, починаючи з 2005 року.

Тоді після публікації Костюченко на своїй сторінці у "Facebook" заперечив звинувачення та заявив, що не причетний до підробки диплома.


"З приводу наявності в мене диплома про вищу освіту ще в 2014 році проводилась прокурорська перевірка, за результатами якої винесено постанову про закриття провадження... спроба реанімувати історію, в якій правоохоронці вже давно поставили крапку", — написав Костюченко.

Виявилося, що ця інформація не відповідає дійсності. Адже кримінальну справу 2014 року не закривали. Навіть більше, як розповіли "NewWest Media" джерела у Нацполіції, її зараз знову розглядають, а правоохоронці збирають нові дані, опитують свідків і готують вручення підозри.