20 листопада 2017 15:28

Сергей СИДОРЧУК: "Видим жесткий троллинг в адрес "Динамо". Как по мне - это просто непорядочно"

Півзахисник «Динамо» Сергій Сидорчук розповів порталу «Футбол24» про відновлення після травми, атмосферу в роздягальні команди, маріупольські меми та фіаско збірної України.

Про відновлення після травми: Як себе почуваю? Начебто нормально. Поки що сиджу в корсеті. Шви зняли наполовину.

Зараз я повинен добре розпрацювати ногу. Плюс – мені роблять стимуляцію на стегно. П’ятнадцятого грудня полечу у Барселону, де мене огляне доктор, який оперував. Подивимося, як поводитиметься моє коліно, наскільки я його розпрацював. Працюватиму без відпустки. Буду відновлюватися.

Про атмосферу в роздягальні «Динамо»: У нас підібрався харизматичний тренерський штаб (Усміхається). Якщо чесно, то буває по-різному. У матчі зі Скендербеу справді довелося "заводити" команду у перерві. Але є такі матчі, де навпаки – потрібно заспокоїти. У Сербії програвали Партизану 0:2, проте були дуже заряджені на гру. Тренери спокійно спрямували нас у потрібне русло і ми вирвали перемогу. У цьому полягає суть наставника – робити підказки вчасно, саме тоді, коли потрібно. Щодо Олега Романовича, то я ще ні разу не бачив, щоб він у роздягальні кидався пляшками чи ще чимось. Так, іноді є розмова на підвищених тонах, але не більше.

Чи можу гримнути на партнерів або завести команду? Я прихильник того варіанту, коли потрібно все показувати на власному прикладі. Не обов'язково при цьому забивати голи. Йти у відбір м'яча, працюdати – на полі це відчувається і передається команді.

Про маріупольські меми: Я не розумію, для чого йде такий тиск. Є органи, які повинні розбиратися: зараховувати Динамо технічну поразку, чи не зараховувати. Натомість бачимо жорсткий тролінг на адресу Динамо (Київ). Навіщо ця людина (маю на увазі Журавльова, голову федерації футболу Маріуполя) таке робить? Начебто дорослий чоловік, але тролить на рівні… я навіть не знаю. Як на мене – це просто непорядно.

Про фіаско збірної України: Якщо брати до уваги турнірні розклади, то не вистачило однієї перемоги. Якщо ж заглиблюватися і робити аналіз… Із Туреччиною втратили перемогу, хоча вели після першого тайму і виглядали дуже непогано. Виїзд у Хорватію – вчисту програний матч. А от за поразку від Ісландії – дуже прикро. У першому таймі нічого не віщувало лиха. Але потім на гру вплинув швидкий гол, який вони забили після перерви. Ось це та гра, де нам забракло позитивного результату, щоб вийти на чемпіонат світу.

Чи був я за чи проти поїздки в Росію? Це така важка тема. Ми – люди підневільні. Як військові – куди пошлють, туди і поїдемо (Усміхається). Але, відверто кажучи, я думаю, що нас би туди не відпустили.

Олег Бабій