16 листопада 2017 15:09

Александр ХАЦКЕВИЧ: "Главное, чтобы и после матча с "Зиркой" у нас было хорошее настроение"

За два дні до матчу УПЛ «Зірка» - «Динамо» наставник столичного клубу Олександр Хацкевич відповів на запитання клубних медіа.

- Тільки сьогодні ми зібралися всі разом, останніми з розташувань своїх збірних повернулися Кадар, Шепелєв та Бесєдін. А гравці, що залишилися в Києві, разом із хлопцями з молодіжного складу тренувалися в гарному настрої, готувалися до гри з «Зіркою». Тепер головне, щоб і після цього матчу у всіх нас також був гарний настрій.

- Як оціните виступи динамівців за свої збірні?

- У мене своя оцінка, той самий Бєсєдін вийшов у другому таймі з англійцями і підсилив гру, на високому рівні матч провів і проти Шотландії. Хороший поєдинок проти Англії вийшов у Шепелєва, чому він не вийшов з шотландцями, це вже рішення Олександра Головка. У будь-якому випадку, вони отримали ігровий досвід міжнародних зустрічей. На своєму рівні матч за першу збірну України провів Хачеріді. Також ігрову практику отримали наші представники в зарубіжних збірних.

- Крім Сергія Сидорчука, хто ще не допоможе в матчі з «Зіркою»?

- Не розраховуємо на Дениса Гармаша, а також на Артема Кравця. Всі інші готуються до матчу.

- На вихідних команда провела товариський матч проти «Президентського полку». Це був радше крок щодо підтримки наших героїв-військових, або гра мала і спортивну складову?

- В першу чергу, розглядали як повноцінний тренувальний матч. Також зіграти з «Динамо» було бонусом для переможців Кубка Героїв АТО, тут присутня і іміджева складова.

- Позаду чотири місяці турнірної дистанції, а попереду заключні сім матчів року. Чи вистачить у гравців емоцій і сил на високому рівні і з максимальним результатом завершити цю частину сезону?

- Ми для цього і працюємо, сьогодні, перед тренуванням розповіли, що за 23 дня належить провести сім ігор, буде багато перельотів, переїздів. Але в такому режимі ми працюємо з липня, так що великої проблеми в емоційному плані не бачу. Найголовніше, щоб вистачило фізичних сил.

- Що скажете про нашого найближчого суперника - «Зірку»?

- Ми готуємося до матчу, на теоретичному занятті показали нашу зустріч в першому колі, завтра покажемо інші ігри за участю «Зірки». Враховуємо, і як склалася гра між нашими командами в минулому чемпіонаті. Тут не потрібно ділити суперників на сильних і слабких. Зараз всі вміють грати в футбол, а на результат впливає багато факторів, окрім безпосередньо ігрових, це і суддівство, і якість поля. В першу чергу, ми повинні дивитися на свою гру, отримуючи задоволення від показаного результату.