9 листопада 2017 22:03

Иван ЦЮПА: "Равные по силе с "Зиркой" клубы показали, как отбирать очки у "Динамо"

Футболісти першої команди кропивницької «Зірки» сьогодні розпочали тренування, в рамках підготовки до матчу з київським «Динамо». Один з гравців «зіркових» Іван Цюпа в ексклюзивному інтерв’ю поспілкувався з клубною прес-службою.


- Іване, розкажи, як ти провів вихідні?

- Усе нормально. Після такого складного поєдинку з рівненським «Вересом» потрібно було добре відпочити, щоб зараз розпочати підготовку до матчу з київським «Динамо». Вихідні провів, можна сказати, активно відпочиваючи. Трохи бігав, був у тренажерному залі, не просто лежав на дивані весь час. Сьогодні ось уже було перше тренування, щоправда без м’ячів, працювали більше над фізичними кондиціями. Але вже завтра розпочнемо тренування на полі з м’ячами, принаймі так обіцяють (посміхається).


- Команда лишилась незадоволеною нічиєю з «Вересом»?

- Звичайно. Можна пригадати момент Максима Прядуна, який не реалізував вихід сам на сам. Крім того, в нас ще були епізоди, коли ми могли забивати, але, на жаль, не вдалося. У першому таймі ми виглядали набагато краще, ніж наші суперники. У другій сорокап’ятихвилинці гра вирівнялась, бо ми дещо підсіли, але ж саме після перерви була нагода Прядуна. Використай він цей шанс, і я думаю, що ми перемогли б. В обороні ми досить непогано виглядали, тож в підсумку не пропустили.


- До речі, за останні п’ять матчів, «Зірка» пропустила всього один м’яч. Гра в обороні покращилася?

- Ми завжди граємо в п’ять захисників, а це складна схема, яка потребує повного взаєморозуміння між захисниками. На початку було складно, адже практично всі захисники – новачки клубу. Але зараз ми вже протягом тривалого часу граємо разом, налагоджуємо зв’язки, тому, мабуть, через це й пропускаємо мало. Плюс, позаду нас просто-таки непробивний воротар Євген Паст.


- Що можеш сказати про нашого наступника суперника, київське «Динамо»?

- Ви знаєте, я б не сказав, що «Динамо» зараз набагато сильніше за решту команд. У них була полоса невдач, з п’яти матчів без перемог, де такі ж клуби за силою, як і ми, показали, що в киян можна відбирати очки. Ми, звісно ж, дамо бій віце-чемпіону, і сподіваємось, що зможемо набрати бали в цьому поєдинку. Більше нервувати в цій грі буде «Динамо», адже вони фаворити, і їм треба перемагати. Нам же втрачати нічого. Звісно, ми хочемо перемогти й налаштовуємось тільки на перемогу, а як буде – побачимо.


- Те що «Динамо» після «Зірки» гратиме в Лізі Європи, допоможе нашій команді?

- Кияни вже вирішили майже всі свої питання в Лізі Європи, тому я не думаю, що вони в матчі з нами триматимуть в голові свій поєдинок у єврокубках. Я вважаю, що проти нас не гратиме резервний склад, а буде основа. Звісно, буде непросто, але ми докладемо всіх зусиль, аби здобути перемогу.


- Підтримка вболівальників дуже важлива в таких іграх?

- Звичайно, і не тільки в таких матчах, а в усіх. Ми вдячні нашим вболівальникам, котрі завжди підтримують нас і гонять уперед. У нас завжди дуже чудова атмосфера на домашніх поєдинках. Перед протистоянням з «Ворсклою» до нас приходили наші фанати, в нас відбулась з ними розмова, після якої ми змогли обіграти полтавчан. Тому, сподіваємось, що і з їх допомогою наступної суботи ми будемо радіти звитязі над віче-чемпіоном країни.