9 листопада 2017 20:17

Сборная Украины U-18 в меньшинстве сыграла вничью с Данией

Забивши два швидкі голи та дограючи останні 10 хвилин зустрічі у меншості, юнацька збірна України, складена з гравців віком до 18 років, у товариському матчі розійшлася миром зі своїми датськими однолітками.


Чотири голи, сім жовтих карток та вилучення – такий підсумок напруженого та видовищного поєдинку між юнацькими збірними України та Данії, який 9 листопада відбувся у Бучі. Цей матч став першим із двох запланованих спаррингів із данцями для підопічних Сергія Попова.

«Синьо-жовті» дуже потужно розпочали гру, вже у стартові 10 хвилин зустрічі відправивши гостей у футбольний нокдаун. Двічі «синьо-жовтим» вдавалися швидкі й схожі одна на одну атаки, й двічі голкіпер данців виймав м’яч із сітки власних воріт. Спочатку Владислав Супряга втік від захисників і влучно пробив у кут, а за три хвилини вже Олексій Кащук, розібравшись із кількома захисниками, змусив удруге капітулювати Берната.


Після такого початку гості довго приходили до тями, а перший удар по воротам Бабічина, та й то – невлучний, нанесли лише на 16-й хвилині поєдинки. Та поступово данці зуміли вирівняти гру, хоча й до небезпечних моментів справа практично не доходила – з численними фланговими навісами захист «синьо-жовтих» справлявся дуже добре.


А ось українці могли забити утретє, знявши всі питання щодо переможця. На 29-й хвилині Георгій Цитаїшвілі, обігравши двох захисників, пробив у дальній кут з меж карного майданчика, але не влучив у ворота.


Гості відповіли ударами Туе та Хвідта, а під завісу першого тайму зуміли кількість флангових навісів перетворити у якість. Все той же Туе, якого наші захисники «забули» у своєму карному майданчику, ударом головою спрямував м’яч у ворота.


Забитий майже «у роздягальню» гол додав впевненості гостям, й другий тайм вони розпочали дуже активно. Щоправда, єдине, що дозволяли супернику українці – удари з дальньої дистанції та не дуже із зручних позицій. Згодом «синьо-жовті» зуміли відшукати протидію і їм.


Черговий спалах активності у гостей стався в заключні 15 хвилин матчу. Спочатку Туе ледь не замкнув фланговий простріл, трохи пізніше він же небезпечно пробивав зі штрафного. Згодом Хьог двічі опинявся на ударних позиціях.


«Допомогло» гостям і вилучення в українців. Костянтин Граматик на 80-й хвилині побачив перед собою червону картку й залишив поле. Отримавши чисельну більшість, данці підвищили тиск, але «синьо-жовті» справлялися з атаками суперника аж до компенсованого арбітром часу, коли Віктор Єнсен поставив крапку у швидкому контрвипаді данців «три в три». Українці ще мали час на завершальну атаку, й провели її, але, на жаль, змінити цифри на табло «синьо-жовтим» не вдалося.


2:2 – бойова нічия, а вдруге суперники зійдуться на полі вже у неділю, 12 листопада. Матч юнацьких збірних України та Данії знову прийме Буча.


Україна U-18 – Данія U-18 - 2:2

Голи: Супряга (7), Кащук (9), Туе (39), Єнсен (90+2)


Україна: Бабічин - Муравський, Снурніцин, Титаєвський (Криськів, 46, Шевцов, 83), Супряга, Кащук, Ващишин (Приходько, 46), Цитаїшвілі (Духан, 61, Долгов, 89), Малишкін, Харжевський (к) (Граматик, 61), Куртяк (Долгов, 61).


Данія: Бернат – Хауснер (к), Кліттен, Мадсен, Туе, Хвідт (Ольсен, 71), Єнсен, Гудманн (Егелунд, 85), Сері (Коструп, 71), Дамсгорд, Йоргенсен (Хьог, 61).


Попередження: Цитаїшвілі (37), Харжевський (48), Крутяк (53), Граматик (71, 80), Ващишин (86) – Хвідт (49).


Вилучення: Граматик (80, друге попередження)