7 листопада 2017 20:07

Динамовцы в сборных: кто, где, когда

Розпочинається останній у цьому році тиждень матчів національних збірних. Для більшості збірників ці ігри вже не нестимуть турнірного значення, а от декому належить провести вирішальні поєдинки відбіркового циклу.

Збірна України

Хто: Максим Коваль, Євген Хачеріді, Артем Бєсєдін

Де та коли:

10 листопада, п’ятниця. Львів. «Арена Львів». 20:00. ТМ. Україна - Словаччина

Незвично нечисленним цього разу буде представництво київського «Динамо» у національній збірній нашої країни. Легендарний динамівець Андрій Шевченко, контракт із яким було продовжено національною Федерацією, спершу покликав під знамена збірної п’ятьох динамівців. Однак через пошкодження, отримані в останніх матчах, троє з них, а саме Віталій Буяльський, Денис Гармаш та Артем Кравець, не зможуть допомогти збірній. На зміну останньому до головної команди країни був запрошений інший динамівець, Артем Бєсєдін, який спершу був викликаний до молодіжної збірної.

Товариським матчем зі Словаччиною «синьо-жовті» фактично вже розпочнуть підготовку до наступного кваліфікаційного циклу, на ЧЄ-2020, вихід на який поставив головною метою перед збірною Андрій Шевченко.

Молодіжна збірна України U-21

Хто: Володимир Шепелєв, орендовані динамівці Олександр Тимчик («Сталь»), Богдан Михайличенко, Павло Лук’янчкук («Олімпік»), Олександр Осман («Карпати»).

Де та коли:

10 листопада, п’ятниця. Київ. «Оболонь-Арена». 18:00. Відбір на ЧЄ-2019. Україна – Англія

14 листопада, вівторок. Перт. «Макдіармід Парк». 21:30. Відбір на ЧЄ-2019. Шотландія – Україна

Є кадрові втрати і у складі «молодіжки». Керманич збірної України U-21 Олександр Головко нарікав на неможливість залучення до важливих ігор відбору динамівця Віктора Циганкова, який теж отримав ушкодження. Безумовно, Віктор дуже допоміг би «синьо-жовтих» у непростих поєдинках з лідерами нашої групи – англійцями та шотландцями, від результату яких залежатимуть перспективи потрапляння нашої збірної на молодіжне Євро-2019.

Збірна Хорватії

Хто: Домагой Віда, Йосип Піварич

Де та коли:

9 листопада, четвер. 21:45. Загреб. «Максимір». Плей-офф відбору на ЧС-2018. Хорватія – Греція

12 листопада, неділя. 21:45. Пірей. «Георгіос Караїскакіс». Плей-офф відбору на ЧС-2018. Греція – Хорватія

Впродовж чотирьох днів – з четверга по неділю вирішиться, хто з двох збірних – Хорватія або Греція – залишиться за бортом світової першості. Звісно, симпатії вболівальників «Динамо» будуть на боці «картатих», кольори яких захищають одразу двоє оборонців нашого клубу.

Збірна Польщі

Хто: Томаш Кендзьора

Де та коли:

10 листопада, п’ятниця. 21:45. Варшава. «Національний». ТМ. Польща – Уругвай

13 листопада, понеділок. 21:45. Гданськ. «EnergaГданськ». ТМ. Польща – Мексика

Збірна Польщі вже повним ходом готується до мундіалю, для чого національна польська федерація призначила два товариські матчі з двома майбутніми учасниками ЧС-2018 з-за океану – Уругваєм та Мексикою. А 1 грудня поляки дізнаються своїх суперників, з якими вони зустрінуться влітку наступного року.

Збірна Угорщини

Хто: Тамаш Кадар

Де та коли:

9 листопада, четвер. 21:00. Люксембург. «Жозі Бартель». ТМ. Люксембург – Угорщина

14 листопада, вівторок. 21:15. Будапешт. «Групама Арена». ТМ. Угорщина – Коста-Ріка

Збірна Угорщини, незважаючи на невихід на ЧС-2018, також проведе товариський матч проти неєвропейської збірної – екзотичної Коста-Ріки. А перед цим угорці зіграють у крихітному Люксембургу.

Збірна Білорусі

Хто: Микита Корзун

Де та коли:

9 листопада, четвер. 16:00. Єреван. «Республіканський стадіон імені Вазгена Саркісяна». ТМ. Вірменія – Білорусь

13 листопада, понеділок. 16:00. Кутаїсі. «Стадіон імені Гіві Кіладзе». ТМ. Грузія – Білорусь

Після провального відбору на ЧС-2018 АБФФ вирішила продовжити співпрацю з наставником «білокрилих» Ігорем Кріушенком, на чолі з яким збірна виступатиме наступного року в новоствореній Лізі Націй. Протягом найближчого тижня білоруси проведуть цікаві матчі у гостях проти Вірменії та Грузії. До Кавказького регіону в складі збірної відправився і київський динамовець Микита Корзун, пошкодження якого, на щастя, виявилося не настільки суттєвим, аби пропускати міжнародні матчі.