4 листопада 2017 17:12

Александр МЕЛАЩЕНКО: "И "Динамо", и "Ворскла" захотят реабилитироваться перед фанатами"

Напередодні матчу 15-го туру чемпіонату України «Динамо» - «Ворскла» Олександр Мелащенко, який свого часу виступав за обидві команди, поділився своїми очікуваннями від цієї гри:


- В останніх матчах і «Динамо» виглядало непереконливо, і «Ворскла» тричі поспіль поступалася. Припускаю, що обидві команди захочуть реабілітуватися перед уболівальниками. Оскільки кияни грають вдома, їм перемога потрібна більше, і вони постараються усе для неї зробити. Враховуючи не зовсім вдалу гру у чемпіонаті з «Карпатами» у минулому турі, динамівці рвуться в бій.


- Можна сказати, що і полтавці, і кияни підходять до очного протистояння в однаковому моральному стані та настрої?

- Усе залежало від виїзного поєдинку «Динамо» із «Янг Бойз» у Лізі Європи. Як команда зіграла – такий і настрій. Припускаю, що при поєдинках двічі на тиждень відбуватиметься певна ротація складу. Те, що, господарі захочуть здобути перемогу – це беззаперечний факт.


- З чим, на ваш погляд, пов’язані останні невдачі «Ворскли»?

- Потрібно знаходитися всередині команди, щоб говорити ґрунтовно про фактори та складові, які впливають на невдачі. У такому випадку вирішальним може бути будь-який нюанс та будь-яка деталь. Звісно, тренери команди знають про це краще.


- Той факт, що у «Динамо» було три виїзних поєдинки поспіль, якось впливає на стан команди?

- Додаткові перельоти та переїзди не можуть не позначитися. Проте, у столичному клубі достатня кількість взаємозамінних виконавців. Головне, щоб це була не лише кількість, а і якість – щоб футболісти, дійсно, могли вирішувати поставлені завдання.


- На кого з гравців слід звернути увагу у складі «Ворскли»?

- Я б не став зосереджуватися на комусь одному. Завжди потрібно дивитися, як грає колектив, у цілому. Якщо є виконавці високого рівня, тоді потрібна індивідуальна увага, а «Ворскла» сильна своїми командними діями і бійцівськими якостями.


- Зробіть, будь ласка, свій прогноз на матч.

- Думаю, «Динамо» переможе з рахунком 2:1.