23 жовтня 2017 10:57
4

Мирослав СТУПАР: "Бутко не нарочно сыграл рукой"

Экс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар дав оцінку роботі суддівської бригади на чолі з Віталієм Романовим, яка працювала на центральному матчі 13-го туру "Динамо" - "Шахтар".


- Як для дебютанта українського класіко, Романов не зіпсував гру. Щось бачив, щось ні – таке часом буває у арбітрів. Десь був не зовсім послідовним з жовтими картками. Наприклад, коли в одному з епізодів Бутко руками за футболку притримав Гонсалеса і завалив на газон. Так, суддя призначив штрафний, але в цьому моменті потрібно було пред’явити порушнику правил жовту картку.


Цікавий епізод трапився на 60-й хвилині, коли Мораєс пробивав головою, м’яч потрапив у руку Бутко, і прилетів до П’ятова. Захисник "Шахтаря" зіграв рукою ненавмисно. В цьому епізоді українські арбітри можуть діяти по-різному. Один може призначити пенальті, інший – ні. Згідно тексту правил, щоб арбітр призначив пенальті – повинна бути навмисна гра рукою. Тут такого умислу не було. До Мораєса була близька відстань, Бутко стояв на місці і не пістрибував, але рука пішла у верх, м’яч в неї і потрапив. Таке іноді трапляється. Я теж кажу, що в цьому епізоді не було навмисної гри рукою. Але, чому ж тоді у фіналі Кубку України арбітр Труханов майже в аналогічній ситуації призначив пенальті, коли м’яч потрапив у руку Віді, і Комітет арбітрів його захистив?


Напруга у зустрічі була достатньою, але це була, мабуть, найслабша гра між вітчизняними грандами для глядачів та за рівнем майстерності. Інтрига відчувалася, але матч не порадував гострими моментами. Романов здав умовний екзамен, не сказав би, що успішно, але здав. Він переживав і його хвилювання було помітним, - сказав Мирослав Іванович FootBoom.

Я немного,лет 35, активно занимался спортом,разные виды спорта,но кроме*группиз*,поддерживающих свои команды во время перерыва, никто не поднимает руки без причины,да ещё,и без прыжка.А так как Бутко не входит в группу поддержки ни одной из команд,его смело можно отнести к игрокам,футболисту,играющему в своей штрафной ,играющего рукой,правда без прыжка,но мешающему полёту мяча в ворота,т.е.,защищающего свои ворота нетрадиционным,запрещённым методом.Это нарушение правил.Пенальти.Правда ,без прыжка...Идиот.
Динамо пока играет плохо,но это не значит,что на ключевой матч,для определения самой сильной команды Украины,нужно ставить какого-то новичка,который такого никогда не судил,для того,чтобы потом говорить,что ,в общем-то,он матч не испортил.Обосрал главный матч Ч.У.в 2017году.И не только потому,что не увидел непрыгающего и машущего руками, Бутко.
По-моему,у ФФУ стоит какая-то особая задача,помимо обеспечения проведения чемпионата и определения чемпиона Украины.
Бутко стояв на місці і не пістрибував, але рука пішла у верх, м’яч в неї і потрапив.(с). - Типа : вышла ручка погулять, как кот, сам по себе ! ))) Хорошо еще, что вообще с поля не ушла, в буфет, остограмиться на радостях. )))
Сховати
ПС. Умеет Ступар иногда войти в ступор ! )))
Авжеж, рука мимоволі високо піднялася, щоб привітати Ахметова.