20 жовтня 2017 20:16
37

Мирон МАРКЕВИЧ: "Разве дело в Хацкевиче?! "Динамо" распродало всех футболистов, а на их место набрали левых игроков, непонятно кого и откуда"

Голова комітету національних збірних ФФУ Мирон Маркевич спеціально для FootBoom прокоментував виступи українських клубів у Лізі Європи, а також поділився думками щодо центрального матчу 13-го туру "Динамо" - "Шахтар".

- Мироне Богдановичу, луганська "Зоря" перемогла у Лізі Європи берлінську "Герту". Чи очікували такого результату від команди Вернидуба?

- Саму гру я не бачив, адже в цей час знаходився в дорозі. Звичайно, приємно, що "Зоря" виграла у хорошої команди. Порадувало й те, що луганчани перемогли у двох матчах поспіль. "Атлетик" і "Герта" - далеко не останні команди в Європі, тому вітаю "Зорю" із двома перемогами. Проте розслаблятися аж ніяк не можна. Не думаю, що ці дві команди так просто здадуться.

- Наразі луганчани займають другу позицію у своїй групі, маючи в своєму активі 6 балів. Які перспективи у команди вийти в наступний раунд?

- Перспективи хороші, але потрібно ще як мінімум брати три очки.

- В збірну України був викликаний лише Караваєв. Хто ще з футболістів луганського клубу міг би в найближчій перспективі посилити національну команду?

- Це питання більше стосується головного тренера збірної Андрія Шевченка. Всі прекрасно розуміють, що "Зоря" слабко стартувала в Премєр-лізі, тому на її гравців мало звертали увагу. Наразі ситуація змінилася і команда стала показувати непоганий футбол. Можливо, на товариську гру можна було б когось викликати.

- В прессі почали обговорювати питання щодо відставки головного тренера "Динамо" Олександра Хацкевича. Білоруському наставнику потрібно піти, чи він ще не сказав свого останнього слова в "Динамо"?

- Та хіба ж справа у Хацкевичу? "Динамо" розпродало всіх футболістів, а на їх місце набрали лівих гравців, незрозуміло кого і звідки. Тепер в усьому буде винний Хацкевич? Легше за все звинуватити в бідах "Динамо" головного тренера. Це ж смішно. Всі хороші гравці йдуть. Зараз ще й Віда залишить "біло-синіх". До того пішла ціла армія класних виконавців. А кого взяли на їх місце? Незрозуміло кого. Може Хацкевич брав цих гравців, навіть не знаю. Але я в цьому дуже сумніваюсь.

- Багато розмов з приводу Пантіча і Кадара. Хто, на вашу думку, із нинішнього складу "Динамо" не відповідає високим вимогам київського клубу?

- Вони всі не відповідають. Хіба що, можливо, за виключенням декількох чоловік… Вся команда. Тут нема про що говорити.

- Сім очок відставання від донецького "Шахтаря" по силам відіграти нинішньому "Динамо", чи цей розрив буде збільшуватися?

- Для киян відіграти цей відрив нереально. Величезна заслуга "Шахтаря" полягає в тому, що він повністю зберіг свій основний склад. Донецька команда надалі продовжує контракти зі своїми провідними виконавцями, тому в них є результат. Тут не потрібно бути великим спеціалістом, щоб це визначити. В свою чергу "Динамо" залишило багато якісних гравців і ми хочемо при цьому високих результатів… Ну піде Хацкевич, і що далі? Прийде нова людина на його місце і нічого не зміниться. Все буде так само. Потрібно зрозуміти, що київське "Динамо" - це бренд. Обличчя нашої держави. Потрібно, щоб у складі "біло-синіх" грали футболісти, які дійсно мають серйозний рівень.

- У неділю в очному протистоянні зійдуться "Динамо" з "Шахтарем". Хто фаворит цієї зустрічі?

- Справа не в тому, хто фаворит… Ну, виграє "Динамо", і що далі? Кияни можуть випадково перемогти, хоча не бачу за рахунок чого. У футболі всяке буває, але що зміниться від того? Абсолютно нічого.

- Якщо виграє "Шахтар", то чи можна говорити, що "гірники" не випустять із рук чемпіонський титул?

- Так, однозначно доля чемпіонського титулу буде вирішена.

- Хтось може нав’язати "Динамо" боротьбу за друге місце у чемпіонаті України?

- Не бачу команди, яка б могла конкурувати з киянами за срібні нагороди. У "Динамо" хоч щось трішки збереглося, є певний рівень… Але повторю ще раз, то не є команда рівня київського "Динамо". Напевно, кияни займуть другу позицію в Прем’єр-лізі, адже далі ще більша тьма. Думаю, що розгорнеться боротьба за 3-5 місця, щоб грати в єврокубках.


- Чи буде ця зустріч ключовою для Хацкевича і чи може вона вплинути на його подальшу долю в "Динамо"?

- Важко сказати. Справа ж не в Хацкевичу, чи ще в комусь. Можливо, трішки його вина і є. Ми говоримо про те, що в "Динамо" грають футболісти не рівня "Динамо" Київ. Одні вже сидять на чемоданах і хочуть піти з команди, інші – хочуть, але не можуть. Це замкнуте коло, тому в "Динамо" треба кардинально щось міняти. "Динамо" завжи було обличчям нашої держави. Принаймні так було за часів Радянського Союзу. Починаючи з 2000-х років, це не "Динамо". Від великого клубу залишилася одна назва. Останній раз у Києві була команда в сезоні 1998/99 років, ну ще в 2000-му… більш-менш нормальна. Потім "Динамо" залишили Шевченко, Ребров, Каладзе… і з того часу немає команди, яка б відповідала рівню "Динамо".


Сергей Левченко

Абсолютно правий Маркевич ! Просто в товарища Суркиса Динамо бізнес !
Как не Маркевич, так Динамо Киев. Нет, что бы сборная, где он работает или другой клуб, или он так переживает за нас?
Сховати
waleo, по-перше, він відповідав на запитання, а не ініціював їх, по-друге, на початку був інший клуб (два запитання про "Зорю"), і збірна (третє запитання).
Сховати
Буковина, было не понятно? Я не об этой статье.
Сховати
waleo, так, не було зрозуміло, що не про цю статтю, перепрошую
Распродажа не мешала поливать Реброва чуть ли не с каждого «экспертного» рта. Чем Хацкевич лучше?
Сховати
Pound, Я бачу, що ще залишились шанувальники футболу з катанням м'яча поперек поля і пасами власному воротареві по пів тайму. А як до діла, то пропускали по три штуки від кротів із палаючими очима... Нікуди Ребров не дінеться - набереться досвіду і буде бажаним тренером, а ні - то ні... І Хацкевич на критику вже добряче наробив. Як при комунізмі - кожному по труду...
Одного не могу понять?!... Почему, после Семина, кто бы не тренировал Динамо - рисунок игры, а точнее его отсутствия, приблизительно одинаковый
Я гарантирую что если поставить на место Хацкевича Григорчука, то проблемы будут закрыты. А если на место Хаца поставить Ван Гала или кого-нибудь из топов (тут я условно), то вообще выясниться что в ДК футболисты мирового уровня. Почему я так уверен? Потому что как только появились испанцы в ДЮСШ так мы выиграли все турниры. Отбросьте всю статистику с Янг Бойс. Просто включите первый тайм и посмотрите что делала полузащита Динамо, когда мяч был у швейцарцев. Они стояли т.е. они банально не знают что делать. Это не вина игроков. это тренерская недороботка.
Сховати
Петр за Динамо, Кто мирового уровня? Гонсалес? Кадар? Кравец? Коваль? Сидорчук? Единственное, что у киевлян осталось от мирового уровня, это база в Конча-Заспе и то уже неизвестно
Сховати
AlexTheGreat, да я тебе гарантирую что если поставить топового тренера он сделает из игроков конфентку либо убьет их
Петр за Динамо, Как говорил известный вам О. Бендер, полную гарантию может дать только страховой полис
Во блин , Маркевич по должности должен радоваться , что "купили" вялых легов , украинцам будет легче конкурировать с ними - игровая практика. А он осуждает Суркиса за продажу Бельанды и Ко )))))
возьми и докажи всем что ты тренер, возглавь ДК
Сховати
це навряд чи, з Суркісом вони не в тих стосунках, коли останній міг би йому це запропонувати. А те, що він тренер, то це видно з його робити в Харкові та Дніпрі.
Ни тренер, ни команда - надо все коренным образом менять!
dmitrydvk, я помню ещё играющих Макарова, Банникова и Лобановского! Вы поймите, я думаю денег на хороших игроков у Суркиса нет! Надо обратить взгляд на Японию, Корею,Китай, Африку, а почему нет?! Да хотя бы тот чёрный, который нам 2 мяча забил. 1м с кепкой, быстрый юркий, как юла! Из Европы все уже избалованы деньгами, надо в других странах искать.
"Динамо" розпродало всіх футболістів?
При Хацкевиче?
Он всю молодежь поставил в жесткий игнор! Из ключевых ушел только Ярмоленко и тот относительно недавно. Все провалы команды исключительно на совести физруков, похеривших позитивные наработки Реброва и добавив бей-беги, которое нравится Суркису!
Сховати
Полиметилметакрилат, "позитивные наработки Реброва". В последнем сезоне при Реброве -13 очков от Шахтера, проигранный кубок, последнее место в группе ЛЧ. Просто для справки, чтобы память освежить.
Сховати
juice, да это так, но последние тактические наработки Реброва, смотрелись перспективно...в отличие от полного отсутствия мысли в игре при хацкевиче
Сховати
Rossi, а можно поконкретнее, какие "последние тактические наработки Реброва" смотрелись перспективно?
Сховати
juice, пересмотрите хотя бы по какой тактической схеме играло Динамо последние пол года при Реброва, и как изменилась игра некоторых футболистов в положительную сторону при такой тактике