14 жовтня 2017 13:22

Венгрия - Украина 1:3. Легенды футбола продолжают победное турне

25-та річниця проведення першого матчу національної збірної України була відзначена двома зустрічами збірних ветеранів України та Угорщини. У травні в Ужгороді синьо-жовті перемогли 3:1, з таким самим рахунком на користь українців завершився і поєдинок-відповідь, який відбувся 11 жовтня в Будапешті.


Обидві команди серйозно підготувалися до зустрічі, зібравши в своїх рядах найкращих гравців двох-трьох останніх десятиліть. Відомий футбольний агент Шандор Варга став зв’язківцем між двома країнами, зумівши все зробити на найвищому рівні, ніби виступають перші збірні. До слова, про перші збірні - 10 жовтня в Будапешті в рамках відбору Кубка світу зустрічалися збірні Угорщини та Фарерських островів, на яку також були запрошені українські ветерани. З огляду на те, що в складі нашої збірної чи не більшість – практикуючі тренери, перегляд цієї гри був дуже інформативний. Угорщина, як і Україна, в результаті фінішувала в своїй групі на третьому місці.


Доставила задоволення глядачам гра між ветеранами, яка, незважаючи на дружній статус, пройшла в напруженій боротьбі, з великою кількістю небезпечних моментів і красиво забитими м'ячами. Господарі не приховували, що мають намір взяти реванш за домашню поразку, в їх складі виділялися відомі і на європейському рівні гравці Бела Іллеш, Аттіла Токолі, з капітанською пов'язкою команду на поле вивів Лайош Детарі. Збірна України стала згуртованим колективом, щотижня команда проводить матчі, а в будні дні мінімум двічі тренується. Відмінна форма українських ветеранів, хоча рука не піднімається так назвати цих молодих і підтягнутих хлопців, позначалася впродовж практично всього матчу. У першому таймі відзначився Андрій Воробей, у другому Сергій Назаренко з центрального кола перекинув м'яч через голкіпера, а Воробей довів рахунок до крупного, замкнувши простріл! За рахунку 3:0 на радість уболівальників гол престижу забив Аттіла Токолі.


Наскільки важливі такі матчі для розвитку футболу, виховання підростаючого покоління показала атмосфера на трибунах розташованого в самому центрі міста, на острові Маргіт, що між Будою та Пештом, красивого стадіону. Футболісти, немов старі друзі, привітали один одного, пролунали національні гімни, були вручені пам'ятні презенти. Інтриги додали кадрові рокіровки – в першому таймі Василь Рац виступав за Україну, а в другому за Угорщину, і, навпаки, уродженець Ужгорода Олександр Еней почав матч за угорців, потім одягнувши синьо-жовту футболку. Завершилася зустріч спільною фотографією і запевненнями зробити такі матчі традиційними.


Дружній матч
11.10.2017. м.Будапешт, Маргітсігет атлетік центр


Збірна Угорщини (ветерани) - Збірна України (ветерани) - 1:3


За збірну Угорщини зіграли: Брокхаузер, Селеші, Телек, Келлер, Мезолі, Мартон, Вінце, Вебер, Прейцінгер, Детарі (К), Шаллоі, Влашак, Лістеш, Токолі, Еней, Іллеш, Халмаі, Козма. Головний тренер Імре Гелеї


Збірна України (стартовий склад): Рева, Ващук, Єзерський, Шевчук, Рац, Шелаєв, Назаренко, Цихмейструк, Шелепницький (К), Воробей, Косирін. На заміну виходили Собуцький, Максимов, Левченко, Нагорняк, Свідерський, Оксимець, Самойлов. Головний тренер Анатолій Дем'яненко.


Голи: Токолі – Воробей (два), Назаренко.