13 жовтня 2017 10:41
3

Геннадий ОРБУ: "Как говорил Яремченко: "Перевезите столицу в Донецк - "Шахтер" станет чемпионом"

Екс-хавбек Шахтаря та збірної України 90-х Геннадiй Орбу розповIв про протистояння з "Динамо".


Про конкуренцIю з "Динамо" в минулому


– Справді, конкурувати з Динамо у той час – дуже важко. Давайте не забувати, що за підбором футболістів вони нас переважали. Про що ми говоримо, якщо Динамо обігрувало Барселону із загальним рахунком 7:0! Проходило Реал та Ейндховен. Звичайно, нам було складно конкурувати. Плюс – Шахтар у той час не мав легіонерів, за великим рахунком. Натомість Динамо підписувало футболістів із ближнього закордоння – Леоненка, Калітвінцева, Хацкевича, Белькевича…


Якщо ви пригадаєте інтерв'ю, яке Яремченко дав років 15 тому, там була така фраза: "Перевезіть столицю у Донецьк – Шахтар стане чемпіоном". Думаю, що я вам відповів на це запитання.


Про нинiшнє протистояння з "Динамо"

Зараз зовсім інший час. А в 90-х, окрім Шахтаря і Динамо, було ще кілька хороших команд із кваліфікованими футболістами, які запрошувалися в збірну України. Маю на увазі Дніпро, Чорноморець. Тож особливого ажіотажу матчі Шахтаря і Динамо не викликали. Це вже потім, коли у 2002-му Шахтар вперше став чемпіоном і виграв Кубок України, а Дніпро, Чорноморець та Металіст переживали відчутний спад, зародилося принципове суперництво, яке триває досі.

Столиця автоматично переноситься в Нью-Васюки.
столицу в донецк?
да вас и так в Киев понаехало. но сделали ві лучше для себя. зашли в киев и в ффу. Хотя во вс'м виноват только суркис.
фигня, что тогда был главой ффу пустовойтенко.
Девушку можно вывезти из села, но вот СЕЛО из девушки вывести НЕ ВОЗМОЖНО !!!:)))