2 жовтня 2017 20:42
5

Кадровая зачистка в ФФУ. Месть за Мариуполь?

Костянтин Андрiюк


2 вересня, у день матчу Україна — Туреччина, у Харкові сталася цікава подія. На офіційному сайті ФФУ її пафосно охрестили першим виїзним засіданням в історії ФФУ. Щоправда, стосовно цього твердження можна дуже навіть посперечатися. Виявляється у середині 2000-х ФФУ вже проводила саме такий виїзний виконком у Львові, де обговорювала з польською футбольною федерацією плани заявки на право проведення ЄВРО-2012. Але нинішню ФФУ такі історичні спогади мало цікавлять. Головне — підкреслити своє, а історію, хто там її згадуватиме. Втім мова не про це, а про одне дуже цікаве голосування. Ви не знайдете його результатів на офіційному сайті ФФУ серед тих же пафосних та полум’яних промов в стилі партійних з’їздів ЦК ВЛКСМ.


Звіт виїзного виконкому у Харкові 2 вересня 2017 р. читайте тут.


В пункті номер 5 порядку денного делегати заслухали президента ФФУ Павелка та генсека Запісоцького, які запропонували здійснити ротацію серед представників ФФУ в органах УЄФА.


Офіційно текст звучав так:


Звернутися до УЄФА із проханням відкликати чинних представників від ФФУ в органах УЄФА у зв’язку із втратою ними зв’язку із національною асоціацією, а саме:

  • члена Комітету УЄФА з питань стадіонів та безпеки — Юрія Барбаша
  • інспектора УЄФА з етичних та дисциплінарних питань — Ганну Бордюгову
  • члена Апеляційного органу УЄФА — Ольгу Жуковську


І тут же від ФФУ пролунала пропозиція звернутися до УЄФА із проханням обрати на місце відкликаних членів органів УЄФА нових представників від ФФУ:

  • членом Комітету УЄФА з питань стадіонів та безпеки — Бондаренка Андрія Володимировича
  • інспектором УЄФА з етичних та дисциплінарних питань — Єлісєєва Костянтина Петровича
  • членом Апеляційного органу УЄФА — Холодницького Назара Івановича


Під акомпанемент цілковитого "одобрямсу", обидва рішення були прийняті таким чином.


За — 27


Проти — 0


Звичайнісінькі офісно-кабінетні перестановки, скажете ви. І помилитесь...


По-перше, всіх трьох було знято не через завершення їхнього терміну перебування, а достроково.


По-друге, вчитайтеся у це геніальне формулювання "із втратою ними зв’язку із національною асоціацією"


По-третє (і, вочевидь, найцікавіше), всі троє знятих представників вважаються людьми Григорія Суркіса. Принаймні працювати в ФФУ вони почали саме за часів його президенства там.


Я не стану заперечувати твердження, мовляв Павелко позбавляється людей Суркіса, як він це зробив зі значною частиною голів регіональних федерацій. Коли новий очільник формує свою команду, а зі старою банально не може знайти спільної мови, це цілком нормально. Питання лише в одному, хто прийшов на їхнє місце? З усієї трійці лише Андрій Володимирович Бондаренко прямо дотичний до справ українського футболу. Бо його чинна посада називається — заступник генерального секретаря ФФУ. Хоча цього імені ви не знайдете навіть на офіційному сайті ФФУ.

Хто решта?


Назар Холодницький. Фото - Генеральна прокуратура України

Член Апеляційного органу УЄФА — Назар Холодницький


Це саме той антикорупційний прокурор Холодницький, який вже подолав усю можливу корупцію в Україні, а тепер розпочав займатися футболом? Це той Назар Холодницький, якого ми бачимо лише на офіційних футбольних подіях, де він просто "світиться" без будь-якої конкретики? Це той Назар Холодницький, у графі якого наразі нуль результату діяльності для ФФУ? І це точно той Назар Холодницький, про якого ми нічогісінько не чули в футбольній сфері до моменту його призначення першим віце-президентом ФФУ.

Костянтин Єлісєєв. Фото Адміністрація Президента


Інспектор УЄФА з етичних та дисциплінарних питань — Костянтин Єлісєєв


Хто ця людина, запитаєте ви, і я не зможу вам дати на це чіткої відповіді. Можливо, вам у цьому допоможе офіційний ресурс адміністрації Президента.

Профайл Костянтина Єлісєєва на сторінці АП тут,


"Аташе", "третій секретар", "другий секретар", "заступник Представника", "заступник Глави", коли я дивлюся цей, без сумніву, послужний кар'єрний список, у мене виникає одне питання — де? Де там написано про досвід та діяльність цієї людини на користь українського футболу? Ага, знайшов, від червня 2017 року Костянтин Єлісєєв — віце-президент ФФУ. Із якими повноваженнями? Яким видом діяльності він там займається?


Отже, резюмуємо, трьох людей, кожного із понад десятирічним досвідом роботи у ФФУ, замінили на трьох, двоє з яких (Холодницький та Єлісєєв) у футболі мають аж... ТРИМІСЯЧНИЙ досвід роботи. Якщо не сказати відверто, виконують там суто представницькі функції.


Те, що нинішня ФФУ за активного сприяння її президента та нардепа БПП Павелка перетворилася на філію БПП, складену з багатьох голів регіональних федерацій і членів цієї партії, вже не викликає сумнівів. Спокою не дає одне припущення, невже зміни цих трьох, так званих людей Суркіса, викликані банальною помстою за неприїзд київського "Динамо" на гру проти Маріуполя? Якщо це справді так, питання лишається одне — як далеко спроможна зайти ця структура із такими методами та кадровим управлінням?

Да нет вы чего... футбол же вне политики)))
Интересные люди шахматные партии играют. Если с Ходолницким по вызову более-менее понятно. То как и для чего на этой доске появился кадровый матерый дипломат и помощник Петра Алесеевича ещё в МИДе Константин Петрович - вопросы. Присматривать за Павелкой и интересами бизнес-партнера Петра Алексеевича - Рината Леонидовича в футболе и доносить шефу, как-то слишком мелко для такой фигуры. Но тогда это даже хуже мести за Мариуполь, потому что у Ахметова будет крыша Администрации и на второй срок Порошенка. Долго ещё Суркисам будет икаться дружба с Коломойским.
Интересные люди шахматные партии играют. Если с Ходолницким по вызову более-менее понятно. То как и для чего на этой доске появился кадровый матерый дипломат и помощник Петра Алесеевича ещё в МИДе Константин Петрович - вопросы. Присматривать за Павелкой и интересами бизнес-партнера Петра Алексеевича - Рината Леонидовича в футболе и доносить шефу, как-то слишком мелко для такой фигуры. Но тогда это даже хуже мести за Мариуполь, потому что у Ахметова будет крыша Администрации и на второй срок Порошенка. Долго ещё Суркисам будет икаться дружба с Коломойским.
походу они и не думают, что от болельщиков футбола, можно ожидать майдан, футбольный. Но подсказывает мне моя чуйка, что он быстро перерастёт в общий, всеукраинский футбольно-государственный. Предел есть этому.... вопрос только: КОГДА взорвёться? Потому как недовольство ФФУ не только у болельщиков ДК, многие болельщики фан клубов, пойдут против несправедливости, а такое было уже с другими клубами, не только с ДК.
А если хорошо подумать, то скажите пожалуйста, для чего всё это делается в ФФУ, как раз не для того чтоб раскачать Украину кому-то (все понимаете кому оно надо)? Не один из способов? Шахтёр самый ненавистный клуб Украины, в особенности его руководство и хозяин всех, и даже некоторые игроки. Для чего делается многое в угоду этому клубу? Не для того чтоб вызвать ещё больше этой ненависти, которая бы выплеснулась наружу в определённый момент кипения? Это не обычный человек на майдане будет (спокойно, как он начинался), разгневанный болельщик, коих немало, это сразу будет сила, кровь…Если начнется что-то, дважды они повторять не будут. Карпаты тому явный пример. И эти сидящие там … прекрасно понимают всё. Не удивлюсь если там сразу примкнут какие-то партии, якобы поддерживающие тех самых болельщиков и т.п. и пойдёт раскачка дальнейшая. Кто сказал, что война только на востоке и футбол она не трогает? Реальный сценарий «заварить очередную кашу для Украины», только нужно довести до кипения всё это. А судя по тому что происходит в ФФУ, он ближе к Реальности, чем Нет
ИМХО
У меня вопрос по антикоррупционому прокурору: Он уже закончил с коррупцией в стране и появилось много свободного времени, чтобы участвовать не только в работе органов ФФУ, но и в работе УЕФА ???