26 вересня 2017 15:27

Сергей КУЗНЕЦОВ: "Я помогал, когда у ультрас возникали проблемы с "Беркутом"

Колишній форвард «Карпат», «Севастополя» і ще п'яти українських команд Сергій Кузнєцов дав інтерв'ю порталу «Футбол24», в якому розповів про свої подальші плани і відносини з ультрас львівського клубу.

Про подальші плани: У мене все гаразд, – усміхається. – Зараз закінчую тренерські курси для отримання ліцензії категорії А. У жовтні відбуватиметься захист. Паралельно займаюся працевлаштуванням українських футболістів в Угорщині. Наприклад, влітку влаштував Юрія Габовду у Балмазуйварош – команду елітного угорського дивізіону. Зараз, коли буде пауза на матчі збірних, хочу привезти на перегляд ще кількох хлопців. Все у мене добре. Я залишився у футболі.

Ліцензія А дає мені право очолювати команду Першої ліги, а також бути помічником головного тренера в УПЛ. Аналогічно – і в Угорщині.

Про пропозиції з України: В Україні зараз непростий час. Якщо відверто, то навіть немає ніякої конкретики від українських команд. Це спонукає мене рухатися в напрямку Угорщини. Зараз активно зустрічаюся із хлопцями, з якими грав і працював у Ференцвароші. Ділимося спогадами. Станом на сьогодні маю конкретну пропозицію від клубу другої угорської ліги. Скоріш за все, свій шлях розпочну саме в Угорщині.

Про ситуацію з львівськими ультрас, які тиснуть на команду: На будь-яку проблему я завжди намагаюся дивитись із двох боків. Звичайно, дії вболівальників мають виправдання, адже вони незадоволені результатами команди. Фанати жертвують своє життя заради Карпат – їздять із командою, підтримують її за будь-якої погоди. Останніми роками Карпати демонструють дуже погані результати. Тому природно, що рано чи пізно, але терпець у фанатів мав увірватися.

Але є інший момент. Я не схвалюю рукоприкладство. Цього потрібно уникати. Але те, що проводяться акції протесту, виявляється незадоволення, – цілком закономірно. Фанати – це також частина команди і клубу. Врешті-решт, футбол грається для вболівальників.

Свого часу, коли виступав у Карпатах, намагався допомагати. Коли в ультрас виникали проблеми з "Беркутом", я згладжував ці моменти. Пояснював, що "Беркут" – неправий, але й вболівальники повинні поводитися коректніше.

Я не знаю усіх тонкощів ситуації, яка склалася. На мою особисту думку, команда повинна продемонструвати на полі якомога кращу гру і результат. Тоді настане такий момент, коли фанати зможуть пробачити гравців, а гравці – фанатів.

Зараз найважливіше – не поглиблювати цей розкол. Не приймати авантюрних рішень на гарячу голову. Не сумніваюся, що львівські вболівальники обов’язково оцінять, коли побачать, як команда старається, працює і перемагає. Я знаю прихильників Карпат. Вони не зможуть довго ігнорувати свою улюблену команду.


Олег Бабій