22 вересня 2017 00:08
4

Капитан "Прикарпатья": "Какие бы времена не настали, всегда останусь верен "Динамо"

Капітан "Прикарпаття" Володимир Боришкевич розповів UA-Футболу, завдяки чому команда другої ліги змогла переконливо переграти клуб елітного дивізіону в 26-му Великому галицькому дербі у рамках 1/16 фіналу Кубка України


- Неймовірні емоції, - каже Володимир. - По-перше, не кожен день до нашого міста приїжджають клуби Прем'єр-ліги. Приємно, що своєю грою ми зробили для Івано-Франківська свято. Головне, що ми виконали установку тренера. Володимир Ковалюк наголошував на тому, що ми не повинні програвати боротьби. "Якщо це вдасться - за щось зачепимося" - говорив наставник.


- Виглядає, що "Карпати" були не готовими до того, що суперник продемонструє такі бійцівські риси.

- Переграти команду елітного дивізіону за рахунок володіння м'ячем нам важко. Доводилося компенсувати технічні недоліки характером і бажанням. Тим прикарпатським духом, який нам прищеплює тренер.


- Нижчі за класом, та ще й такі молоді як "Прикарпаття" команди, перед схожими поєдинками часто мандражують.

- Я збрехав, сказавши, що ми не хвилювалися. Усі, не лише молоді гравці. Найнезвичнішим було те, що матч відвідала дуже велика кількість людей, близько десяти тисяч. Думаю, підтримати нас з'їхалися мешканці з різних куточків Івано-Франківщини. Їхня підтримка була фантастичною. Перед матчем говорив молодим хлопцям, щоб уваги на трибуни не звертали, а грали у той футбол, у який вміють грати. Щоб виграти, мали продемонструвати не 100, а 110 відсотків можливостей.


- Склалося враження, що з тиском своїх вболівальників навпаки не впоралися гості.

- Карпатівцям зараз дуже непросто. Команда переживає непростий період. Втім, до реакції фанатів теж ставлюся з розумінням. Вони хочуть, щоб їх команда грала результативно і набирала очки. Львів'янам зараз найперше треба розібратися в собі. У Серхіо Наварро було своє бачення гри, до якого, можливо, адаптувалися не всі гравці. Зараз футболістам треба звикати до вимог Сергія Зайцева. Це болісний процес. Мушу сказати, що завжди бажав "Карпатам" успіху. Львів'яни представляють наш, галицький регіон. Завжди вболіваю за них на внутрішній арені і досі згадую, як радували ще підопічні Олега Кононова нас виступами у єврокубках. Хотілося б побажати нинішній команді, щоб вона вийшла з цієї кризи якомога швидше. На мій погляд, львів'янам іноді бракує банального фарту.


- Коли гра в другому таймі після агресивної поведінки львівських ультрас хвилин на 20 зупинилася, карпатівці залишилися спостерігати за тим, що відбувається, на біговій доріжці, тоді як франківці сховалися в роздягальні.

- Така кількість ультрас, які до того ж активно використовують піротехніку, для більшості наших футболістів незвичні. Разом з тим, піти до роздягальні нас майже змусив арбітр зустрічі. Під час цієї паузи поговорив з хлопцями. Найперше наголосив, щоб вони не затискалися до власних воріт і не розслаблялися. Крім того, потрібно утримувати в тонусі весь організм. Бо в разі, якби ми засиділися, м'язи охололи, результат міг би бути іншим.


- Так чи інакше, на заключних секундах "Прикарпаття" пропустило від Редвана Мемешева перший у трьох поєдинках цього розіграшу м'яч.

- Могли й не пропускати. Можливість дотриматися була. Але важливо ж не це. Майже відразу пролунав фінальний свисток, який зафіксував нашу перемогу.


- У молодості ви виступали в системі "Динамо". Бжаєте зустрітися з киянами в 1/8 фіналу?

- "Динамо" - клуб, за який завжди вболівав у дитинстві і продовжую це робити зараз. Які б часи не були, цій команді залишуся вірним. Стосовно того, чи хотів би "Динамо" в 1/8-й... Так. І з "Шахтарем" не проти зіграти. Лідери завжди показують ті слабкі позиції, які кожному гравцеві і команді в цілому треба вдосконалювати. Зрештою, на стадії 1\8 фіналу будь-який суперник буде для нас подарунком.

Побільше б звертати увагу на юних Франківських футболістів із усієї області. Повірте, у нас їх у селах та містечках дуже багато.
Прикарпаття завжди вболівало за Динамо!) І навіть коли Київ грав з шахтарем на Львів Арені то процентів 25-30 були із Франківської області)))
Навіщо перекладати заголовок новини, а текст новини залишати в оригіналі?
Молодчина!)