16 вересня 2017 19:17
1

Ветеран "Карпат": "Петр Дыминский грубо ошибся, пригласив испанцев"

Уболівальники "зелено-білих" полегшено зітхнули, коли з команди вигнали іспанського тренера


Два місяці тому все починалось як завжди: пафосне представлення нового тренерського штабу, купа нових гравців і тверда обіцянка привезти до Львова єврокубки. Реальність виявилась діаметрально протилежною. У восьми матчах сезону "Карпати" пропустили 19(!) голів, що є абсолютним антирекордом ліги. Для порівняння, новачки УПЛ "Верес" та "Іллічівець" пропустили по 5. Одна перемога, чотири поразки і три нічиї. Дно.


Замість будувати, новий тренерський штаб повністю зруйнував команду, яка на весні почала показувати змістовний футбол. Іспанські тренери розігнали лідерів команди і на їхнє місце набрали 14(!) нових гравців, серед яких є такі, які футбол "бачили по телевізору".


Схожі "кадри" працювали і біля керма команди. Серхіо Наварро - дитячий тренер без жодного досвіду роботи. Виконавчий директор "Карпат" Даріо Друді свого часу вже "попрацював" у кіровоградській "Зірці", яку повністю розвалив. У нього не має тренерської ліцензії - він за фахом відеооператор. Кіровоградці з тріском вигнали цього "фахівця" і його підібрали "Карпати". Чому вони пішли на цю авантюру?


Саме Даріо Друді привозив до Львова усіх цих новобранців з якими сліпо підписували контракти. "Карпати" вже загнали себе у кут, з якого вибиратися доведеться багато років. Просто так вигнати з команди іноземців, які сидять на контракті, не вийде. Це скандали, суди, Лозанна... Доведеться платити зарплату людям, які зайняли в команді місце української молоді і які нічого "Карпатам" не дадуть.


"Петро Димінський дуже грубо помилився запрошуючи іспанців. Йому усі говорили не поспішати і не ламати так різко все, що було напрацьовано. Але президент сказав, що сам все знає і щоб йому не вказували, - каже "Плюс Спорту" легенда "Карпат" Ігор Кульчицький. - Що ми отримали в підсумку: понабирали гравців з 6-7 іспанської ліг, або, якщо по-нашому, то з чемпіонату області, і поставили їх у прем"єр-лігу. Український футбол силовий, швидкісний, передбачає боротьбу. А новачки "Карпат" вміють лише перепасовуватись на власній половині поля.


Вигнали воротаря Боровика, який реально рятував, а наш воротар пропускає все, що летить у рамку. Розігнав захисників, того ж Дитятьєва, а новачки не вміють захищатися... Це була помилка нашого президента, який повірив цим іспанцям. Тепер команду знову доведеться будувати з нуля. Але коли почнеться це будівництво невідомо. Наварро вигнали, але в клубі і далі залишились Друді та Смалійчук, які і заварили всю цю кашу і продовжуватимуть далі "будувати" команду. Хоча її зараз не будувати, її рятувати потрібно. Що тепер робити з контрактами усіх цих футболістів? Це ж доведеться викидати страшні гроші на вітер".

Чим постійно змінювати тренерів, змініть вже нарешті Димінського