12 вересня 2017 11:55

Звезды украинской Премьер-лиги: Евгений Хачериди

У цій рубриці читач зможе ознайомлюватися зі стислими характеристиками футболістів, які виступають у Чемпіонаті Української Прем’єр-Ліги та з найкращого боку проявили себе в останньому календарному турі. Відповідні характеристики даватимуть професіонали своєї справи — колишні гравці й нинішні тренери, завдання котрих — робити необхідні акценти.

Захисника «Динамо» характеризує експерт Сергій Нагорняк:

Характеристика. Дуже сильний гравець центру захисту, який із появою в клубі нового тренера здолав черговий етап труднощів і в більшості матчів радує прихильників столичної команди.

«Плюси» в грі. Чудові антропометричні дані, швидкість, витривалість. Має хороший перший пас на коротку й середню відстань (із довгим не склалося, проте серед наших центрбеків за останнє десятиліття таким прийомом володіли тільки Дмитро Чигринський та Ярослав Ракицький). Чіпкий при опіці форвардів команди-суперниці. Добре грає головою, зокрема, при розіграшах стандартів, тому інколи забиває важливі м’ячі.

«Мінуси» в грі. Складний характер, через який ледь не всім тренерам «Динамо», які працювали в клубів за часів Хачеріді, доводилося «виховувати» його. Щодо суто ігрових моментів, то Євген невпевнено почувається при протидії невисоким швидким форвардам (особливо фланговим), утім, це притаманно всім габаритним центрбекам. Крім того, не варто забувати: інколи Євген втрачає позицію.

Перспективи. Мені здається, ще кілька сезонів Хачеріді виступатиме в Києві, відтак поїде до Туреччини або ж Греції. Західноєвропейські перспективи Євгена видаються туманними (хочу помилитися щодо цього прогнозу).