8 вересня 2017 21:50
1

Вице-президент ФФУ Олег Собуцкий: Конфликт интересов? Я не являюсь президентом ФК "Агробизнес"

Віце-президент ФФУ Олег Собуцький у коментарі прес-службі ПФЛ зазначив, що не посідає керівні посади у ФК «Агробізнес»


Цього тижня президент ФК «Нива-В» Василь Вовк заявив, що його команда не планує їхати на матч 11-го туру до Волочиська через конфлікт інтересів. За словами керівника вінницького клубу Олег Собуцький одночасно є віце-президентом ФФУ та керівником футбольного клубу. За відповідними коментарями ми звернулися безпосереднього до Олега Михайловича.


«По-перше, я не президент клубу, і це доводять статутні документи. У жодному з них я свого прізвища не знайшов. Конфлікт інтересів? Я з цим не згоден. Подібні випадки є як у Європі, так було і в нашій країні. Стосовно демаршу президента "Ниви-В", то, скажімо, якщо є люди, які не голосували за президента країни, то що - вони не повинні виконувати закони? Я не можу зрозуміти бажання президента вінницького клубу не їхати на виїзд. У мене немає слів».


Разом із тим Собуцький висловив здивування, яким саме чином він може впливати на життєдіяльність клубу завдяки посаді у ФФУ. «Ніхто ні на кого не впливає, - говорить Олег Михайлович. - Я не можу жодним чином впливати на арбітрів, чи на дисциплінарні органи - це неправильно. Про подібні речі я навіть не задумувався.


Зверніть уваги на позаминулий тур. Приїхала тернопільська «Нива», футбольний бог був на їх боці, вони виграли. До цього, до речі, ми не програвали рік і сім місяців. І тоді я ще не був віце-президентом національної федерації. Але команда довго не програвала. Парадокс, але зараз мене обрали віце-президентом і команда програла. То які висновки напрошуються?»


Розповів він і про перспективи «Агробізнеса». «Отримали поразку два тижні тому від «Ниви» Т. Команда мала три моменти у першому таймі, один - у другому, але тернополяни забили переможний м’яч. Це колись повинно було статися. Ми стараємося, кожен день працюємо, немає проблем у фінансуванні, гарна тренувальна база, хлопці мають все для футболу. Прекрасний тренер, який сам грав у Прем’єр-Лізі, гравці кваліфіковані. Тренерський штаб не цурається опиратися на думку фахівців, тонкощі тренувального процесу підказують наші легенди Анатолій Васильович Дем’яненко, та Мирон Богданович Маркевич. Правильні речі підказує Сергій Нагорняк. Команда точно старатиметься щоб потрапити в першу лігу. За свої гроші ми робимо ремонти стадіону, на декілька мільйонів гривень запланували реконструкцію стадіону, вона йде повним ходом. Плануємо в листопаді будувати новий стадіон і закінчити до весни, плани великі», - резюмував Олег Собуцький.

По документах він не власник, але розповідає про клуб усе як власник. Скрізь використовує займенник "ми". Жодного разу не сказав що клуб.