5 вересня 2017 16:20

Дьёмерси МБОКАНИ: "Безусловно, доверие тренера я чувствую, но оно проявляется не только по отношению лично ко мне"

Конголезький нападник нашої команди Дьємерсі Мбокані розповів про свій відпочинок під час паузи в чемпіонаті та підготовку до наступного матчу проти «Олександрії»:

- Зараз триває пауза, пов'язана з матчами збірних. Як ви провели вихідні? Чим займались?

- Їздив додому, щоб трохи побути в колі сім'ї. Нічого особливого - майже весь час ми проводили вдома, також зустрічався з друзями і тренувався в залі з тренером з фізпідготовки, щоб перебувати у належній формі. Після цього повернувся до Києва.

- З яким настроєм приступаєте до тренувань і підготовки до подальших матчів?

- Настрій відмінний, втім, як, і завжди. Тренуюся із задоволенням, попереду на нас чекає багато важливих і відповідальних матчів, як у чемпіонаті України, так і в Лізі Європи, і щоб досягти в них хорошого результату, необхідно багато працювати. Грати будемо двічі на тиждень - осінній період завжди дуже насичений і напружений. Але для нас це не вперше, ми всі професіонали, тож впораємося.

- В якому режимі зараз працює команда? Як іде підготовка до наступного поєдинку?

- Звісно, ми вже потроху почали готуватися до «Олександрії», але ще чекаємо гравців, які мають скоро повернутися з розташування своїх збірних, і вже після цього приступимо до цілеспрямованої та повноцінної підготовки, щоб досягти позитивного результату.

- У чотирьох матчах, які ви провели в нинішньому сезоні, ви забили три м'ячі, можете бути задоволені такою результативністю?

- Звичайно, я радий кожного разу, коли забиваю м'яч. Але не буду оригінальним, якщо скажу, що для мене найголовніше - коли команда перемагає і заробляє три очки. Зараз я як раз вже набрав свою оптимальну форму, граю на 100% можливостей, і задоволений, коли це приносить свої плоди у вигляді забитих м'ячів і перемог.

- Чи відчуваєте довіру Олександра Хацкевича? З тренером у вас налагоджено повне взаєморозуміння?

- Безумовно, довіру тренера я відчуваю, але вона проявляється не лише по відношенню особисто до мене. Всі гравці важливі для команди, і тренерська довіра відноситься до всього колективу. Звичайно, на полі кожен футболіст може бути сильним індивідуально, але успіху можна досягти лише завдяки командним діям. Тож наставник розраховує на всіх гравців однаково.

- Ваші голи стали найкращими у другому і третьому турі за версією глядачів програми «Профутбол». Тобто, ви не лише вмієте забивати, але і майже завжди робите це красиво?

- Коли я перебуваю перед воротами, знаю, як і в який момент повинен вдарити. У мене вже є достатній досвід і достатня кількість забитих м'ячів, які дозволяють мені відчувати, як це зробити. Тому часто і виходить забити красиво, можете назвати це інтуїцією (посміхається).

- Якою була ваша реакція на жеребкування групового етапу Ліги Європи? Що думаєте про наших суперників?

- Я не дуже добре знаю «Шкендербеу», а проти «Партизана» якось давно грав ще у складі бельгійського «Стандарда» - це досить сильна команда, як і «Янг Бойз», з яким ми вже грали у кваліфікації Ліги чемпіонів. Ми виграли в Києві, вони - у себе вдома. Буде нелегко, потрібно добре налаштуватися, тим більше, що поле стадіону, на якому швейцарці грають свої домашні матчі, синтетичне і дуже важке.