18 серпня 2017 17:04

Роберто МОРАЛЕС: "Поведение Гармаша? Если человек не хочет менятся, то он ни за что не изменится"

Коментатор Роберто Моралес – про нульову нічию Динамо із Марітіму, емоції Гармаша, вилучення Хачеріді і сумніви щодо проходу киян у груповий етап.


– Результат – не найгірший, – каже Роберто Моралес у розмові з "Футбол 24". – Багато хто може посміятися з аргументу, що поле було погане. Але незадовільний газон завжди на користь команди, яка більш прагматична. Без сумніву, Марітіму є прагматичною командою. У таких умовах вони створили навіть більше небезпечних моментів біля воріт Динамо, ніж це могло б бути на оптимальному полі.


Щодо гри Динамо, то претензій може бути достатньо – у плані виконання, реалізації. Я від самого початку не очікував там легкої гри для киян. Португальські клуби вміють ідеально пристосовуватися до умов і гри суперника. Для Динамо добре було б перемогти. Але не програли – це також добре.


– У третьому поспіль виїзному матчі Динамо не може забити у ворота суперника. Це вже закономірність?

– Моменти створюються, але реалізація підводить. Таке іноді трапляється. Мені значно більше не подобається проблемне питання захисту. Зокрема, провалюється лівий фланг. Тож у Марітіму також виникло достатньо шансів, попри скромний підбір виконавців португальського клубу. А це вже поганий знак для Динамо.


– Вчора на полі був старий добрий Денис Гармаш – заведений, конфліктний, неконтрольований. Це вже безнадійний варіант?

– Емоції іноді бувають від великого бажання. Але це – проблема, з цим щось потрібно робити. Вилучення Хачеріді не є глобальною проблемою, а ось поведінка Гармаша…


– Тобто, варіант – безнадійний? Футболістові – під 30, тренери змінюються, авторитети йдуть. Хто зараз ще здатний вплинути на Гармаша?

– Повірте, які б авторитети не були поруч, людина на свою поведінку впливає сама. Коли вона не хоче змінюватися – то нізащо не зміниться. "Якщо поруч є якісь великі наставники…" Ні, неправда. Поруч із Маріо Балотеллі були і хороші, і погані тренери, але результат ви бачите самі.


– Чи заслуговував Хачеріді на другу жовту картку?

– По факту вона була. Скажати, що рефері вигадав це попередження, я не можу. Тим паче, не бачив з боку арбітра симпатій до господарів поля. Добре було б, якби він не вилучив Хачеріді. Але це лише наше побажання.


– Чи маєте побоювання за Динамо перед матчем-відповіддю у Києві?

– По-перше, я очікую більше гри у футбол – завдяки хорошому газону, який ми маємо гарантувати. Буде веселіше. Я не кажу, що "динамівці" зобов’язані здобувати результат. Дехто стверджує, мовляв, Динамо (Київ), статус. Справа не в статусі. Історія, ім’я тут не мають ніякого значення. Сьогодні, після всіх поєдинків, які провела команда Хацкевича, немає переконання, що вона подолає Марітіму. Я більше вірю у прохід Олександрії, ніж у те, що Динамо виграє вдома.