18 серпня 2017 00:35
6

В "безопасном" Мариуполе СБУ предотвратила теракты, которые готовили российские спецслужбы

Терактам, що готували диверсанти за вказівкою ГУ ГШ ЗС РФ, запобігла у Маріуполі Служба безпеки України. Про це на брифінгу повідомив Голова СБУ Василь Грицак.


Головним завданням терористів було підірвати вибухівку поблизу місця дислокації одного з батальйонів Нацгвардії. Усі зловмисники є громадяни України, двоє з них – уродженці Російської Федерації, один з яких прибув до міста з тимчасово окупованих територій після відбування покарання.


Оперативники спецслужби затримали двох терористів під час закладання міни російського виробництва в одному з громадських місць Маріуполя. За висновками експертів, міна ПОМ-2Р1 прийнята на озброєння збройних сил РФ у 1997 році. В Україні міна такого типу не виготовляється та на озброєнні не перебуває.


Також співробітники СБУ вилучили у терористів тротилові шашки вагою по 400 та 200 грамів, гранати РГД-5 та Ф-1 із запалами, електродетонатори, набої до автоматичної зброї, пакет з болтами, гайками та іншими металевими предметами, що планувалися до використання як вражаючі елементи, будильник з дротами.


Правоохоронці крім того затримали третього члена терористичної групи, який на виконання завдань російських кураторів намагався доставити у Маріуполь засоби ураження – гранати РГД-5 та шість тротилових шістсотграмових шашок.


Слідчі дії тривають.

Расстрелять скотов!
Да, что теперь Павелко скажет. И если он поедет в открытой машине впереди динамовского автобуса, это предотвратит теракт?
Сховати
Жало, ну если только его скотчем привязать на бампер автобуса как куклу на свадебной машине. И так всю дорогу туда и обратно)
А павелку не арестовали ещё?
Как в песне: "А в остальном, прекрасная маркиза (павелко) - все хорошо, все хорошо"... Да?
Та даже разговора нет... Какая игра?!