19 липня 2017 18:29

Томаш КЕНДЗЕРА: "Я готовлюсь и хочу играть за первую команду"

Новачок нашого клубу Томаш Кендзьора на минулих вихідних зіграв за «Динамо» в чемпіонаті U-21, і тепер готується допомогти першій команді у важливих матчах із «Шахтарем» та «Янг Бойз».


- Томаше, як команда готується до двох найближчих поєдинків?

- Ми зараз усю увагу приділяємо підготовці до гри з «гірниками», усі чудово розуміють важливість цього матчу. У Харкові нам необхідно перемогти. Маємо це зробити, й уже після цього, в гарному настрої, готуватися до матчу з «Янг Бойз». Із того, що я чув та бачив, ігри між «Динамо» та «Шахтарем» нагадують польське протистояння «Лех» - «Легія». В який би час сезону ці матчі не проходили або які б місця команди не посідали, цікава боротьба та непередбачуваний результат гарантовані. Через це стадіони на «дербі» завжди повні.


- Уже відомо, будете ви грати за першу команду або за молодіжну?

- Я готуюся та хочу грати за перший склад, але остаточне рішення прийматиме тренер. Моє завдання готуватися та грати за ту команду, за яку мені довірять. За першу – значить за першу, за дублерів – значить там.


- У якому режимі перед грою в Харкові працює команда?

- Залежно від дня, тренуємося двічі або раз на день. Інколи мене залучають до тренувань із молодіжною командою.


- Чи ви вже адаптувалися на базі, знаєте, де й що розташовано?

- Живу на базі сам. У Києві лише тиждень, поки що лише їжджу від бази додому, був у клініці «Борис», коли проходив медогляд. На щось інше поки що немає часу, я сконцентрований лише на тренуваннях.


- З ким із партнерів спілкуєтеся більше за всіх?

- Із Тамашем Кадаром. Добре його знаю, адже ми тривалий час разом грали за «Лех». Він мені дуже допомагає з вирішенням усіх побутових питань. Вдячний йому за це, Тамаш хороший хлопець та чудовий партнер на полі.