17 липня 2017 13:27

Александр КОСЫРИН: "Динамо" будет больше атаковать, а "Черноморец" - обороняться"

18-го липня «Динамо» відкриє новий чемпіонат України домашнім матчем із одеським «Чорноморцем». Чого очікувати від цієї гри, розповів Олександр Косирін, який свого часу виступав і за «Динамо», і за «Чорноморець»:

- «Динамо» встигнуло зіграти за Суперкубок України з «Шахтарем». У столичному клубі змінився тренер, з'явилися нові футболісти. Зазвичай перші ігри завжди втягуючі. Не думаю, що «Чорноморець» буде пресингувати або грати першим номером. Швидше за все, гості будуть оборонятися, як роблять усі команди проти «Динамо», й чекати свого моменту, щоб вискочити у контратаку. Кияни, звісно, будуть володіти перевагою, більше контролювати м'яч та створювати небезпечні моменти – а, наскільки відомо, чим більше можливостей, тим більша ймовірність забити м'яч.

- Наскільки сильно змінився «Чорноморець» під час міжсезоння? Ми побачимо таку ж команду, як і минулого року?

- Думаю, таку, як і в попередньому сезоні, навіть незважаючи на те, що деякі провідні футболісти пішли. На жаль, особливо пильно за командою я не стежу, але знаю, що до складу додалася молодь. Звичайно, їм потрібен певний час, щоб зігратися та показувати високий рівень. Це ще одна причина, чому атакувати більше буде «Динамо», а захищатися – «Чорноморець».

- Наскільки, на ваш погляд, результат матчу за Суперкубок вплине на те, як «Динамо» буде входити в сезон, на моральний дух команди?

- Думаю, взагалі не вплине, «Динамо» готується до Ліги чемпіонів – для команди першочергове завдання потрапити до групового етапу, тож усі сили вони зосередять на цьому. А Суперкубок та чемпіонат України, думаю, на цей момент менш пріоритетні.

- На ваш погляд, яке «Динамо» ми побачимо в новому сезоні, з огляду на прихід нового тренерського штабу та кількох новачків?

- Олександр Хацкевич підбирав футболістів під себе, своє бачення футболу, й вони мають принести користь. Безумовно, у «Динамо» більше можливостей запрошувати гравців, ніж у того ж «Чорноморця». Але, впевнений, майбутня гра вийде цікавою.