14 липня 2017 16:31

Александр ХАЦКЕВИЧ: "С "Янг Бойз" у нас будет своя история"

Наставник київського «Динамо» Олександр Хацкевич прокоментував результати жеребкування третього кваліфікаційного етапу Ліги чемпіонів, в якому нашій команді належить зустрітися зі швейцарським «Янг Бойз»:

- Вважаю, жеребкування нормальне. Всі ми пам'ятаємо, як минулого року «Янг Бойз» вибив з Ліги чемпіонів донецький «Шахтар». Але це вже стара історія. Кожен матч - це новий етап. Минув час, і у нас буде своя історія. Зрозуміло, що детально цим суперником ми ще не встигли поцікавитися. Але буквально завтра «Янг Бойз» гратиме з португальською «Бенфікою» в товариському матчі, а 22-го липня стартує в чемпіонаті Швейцарії, тож отримаємо про них візуальну інформацію.

Вподобання? Всі суперники були гідними. На жереб ми вплинути не можемо, тому умовний спосіб використовувати не будемо. Є «Янг Бойз» - конкретна команда, до ігор з якою потрібно бути готовими 26-го липня і 1-2 серпня. Перед нами стоїть завдання потрапити до групового етапу Ліги чемпіонів, будемо намагатися його виконати з тим суперником, якого ми отримали.

- Чи доводилося вам зустрічатися зі швейцарськими командами під час ігрової чи тренерської кар'єри?

- Пам'ятаю, коли починав грати в київському «Динамо», ми зустрічалися зі швейцарським «Ксамаксом». До матчу фаворитами вважалися ми, але переміг суперник. Гра все розставить на свої місця. В цілому, швейцарський футбол відрізняється організованістю, команди у них завжди були силовими. Плюс, в їхньому чемпіонаті грає багато футболістів з колишньої Югославії, які привнесли в швейцарський футбол технічні елементи. Але, повторюся, саме з «Янг Бойз» ще не знайомилися, зараз у нас все думки про матч з «Шахтарем» на Суперкубок.

Пізніше зберемо інформацію, і у нас до 26-го липня буде час підготуватися до цього протистояння як через стартові ігри чемпіонату, так і безпосередньо за допомогою тренувань після поєдинку 2-го туру з «Шахтарем».

- Чи має значення те, що «Динамо» проведе перший матч вдома, а другий - на виїзді?

- Як то кажуть, протистояння складається з двох матчів. Є завдання, яке потрібно вирішувати, а вдома це робити чи на виїзді... Все одно в кожному матчі потрібно грати на результат.