10 липня 2017 16:19
8

Артем ФРАНКОВ: "По мнению руководителя одного сильного клуба, при 16 командах чемпионат вообще утратит всякий смысл"

Главный редактор журнала «Футбол» Артем Франков не считает панацеей вероятный возврат к 16 клубам в Премьер-лиге, и в данном вопросе его мнение сходится с руководством, как минимум, одного из отечественных грандов.


«Могу изложить вам точку зрения руководителя одного сильного клуба: сделаете 16 — чемпионат вообще утратит всякий смысл, и ведущим клубам нужно будет срочно распродавать основу — она им нужна будет только для еврокубков. Ради двух матчей между собой содержать первую команду нет смысла. Четыре-пять — еще так-сяк.


А 14 команд — это чем лучше 12-ти, не уточните? 26 туров — это чемпионат или недоразумение какое-то?


Цыганыку и Денисову неинтересно — а вам? Вы мне даете гарантию, что УПЛ в 16 команд будет интереснее болельщику? Чем ответите? Обязательством смотреть матч „Гелиос“ — „Сталь“?


Ну и наконец — дело не в количестве, а все-таки в качестве», — написал Франков в своей конференции на MatchDay.ua.

Людей споконвіку, як появилася можливість розплосюджувати інформацію, застерігають, лякають, підштовхують і в кінці кінців, ними маніпулюють. Франков, як публічна людина, типовий маніпулятор, який ще й має зиск, як то його посада, тираж тижневика. Яка дурниця - 16 команд і... капець українському футболу. А в 90-і він що пропав, загинув, розчинився в повітрі? Яка країна - таке і життя в будь яких сферах і галузях як і держави в цілому, так і людей зокрема. Бідно живемо і футбол бідний як в фінансовому так і в чисто спортвному плані. Ми що можемо всі раз... і поміняти Батьківщину Україну на багату і процвітаючу країну? А що жителі навіть процвітаючого Люксембургу роблять трагедію зі свого слабкого чемпіонату, чи Фарери, чи сотні більш чисельних держав по світу? Давай поставимо золотий пам'ятник Ахметову за його команду, незважаючи що всі, крім Фпанкова, знають походження його грошей і на чому вони здобуті. 16 команд - це той мінімум, який більш менш забезпечує хай повільний, аде розвиток футболу по всій Україні як і широкий доступ вболівальників до живого ( на стадіонах) футболу. А що вже забули як свого часу для українського футболу визрівало суцвіття добротних футболістів на Закрпатті, Прикарпатті, Київщині, Дніпропетровщині..?
можно сделать и 30, объединить первую и высшую лигу, и смотреть как по стадиону кур с козами бегают
все помнят запись с тренировочного поля Вереса, где куры бегали? как такие команды могут играть в Высшей лиги и рассказывать, что хотят попадать в еврокубки, когда игрокам после тренировки помыться негде
Убери сейчас Динамо и Шахтер, получиться уровень чемпионата Киевской области
...пока не вернутся боеспособные Днепр и Металлист.
Варіант з 16 командами - це поки утопічний варіант. Потрібна інфраструктура, стабільні фінанси - а з нашою олігархічно-залежною моделлю побудови системи функціонування команд - це питання дуже складне. Тому сподівання, що поступово окріпнуть 3-5 команд з нижчих ліг (Рух, Черкаський Дніпро, можливо Оболонь, Металіст). Якщо все вийде, і не помруть, ті хто ще живий і кусючий (Олімпік, Ворскла, Чорноморець, Олександрія) - матимемо хоч якісь підстави для обговорення.
Думки Франкова і Ахметова співпадають. Але інші міста хочуть дивитись футбол. Хоча інтерес вже не той. Ще пару років таких чемпіонатів, як цьогорічний з 10-12 команд і можна забути про український футбол.
Сховати
Інші міста хочуть дивитись свою команду проти Динамо і Шахти. Подивіться відвідуваність у Кропивницькому, та чи навіть у Олександрії!
Він про палкінда?
Обьективно футбол в стране держится на двух клубах, рухнут они - будет аналог если не хоккейного то баскетбольного первенства, на которое ни один серьезный спонсор в здравом уме ничего не даст. Битвы колхозов- это для колхозов. Ни одна серьезная компания не захочет, чтобы её ассоциировали с таким нижайшим уровнем. Не исключаю, что 4 матча между лидерами топ-6 для сохранения хоть какого-то уровня - это надолго. Пока не сформируется новый средний класс в лиге.