29 червня 2017 18:39

ФОЗЗИ: "Главное, чтобы "Динамо" выстояло и сохранилось"

Інтерв’ю "Футбол 24" із Олександром Сидоренком (Фоззі), вокалістом гурту "Танок на Майдані Конго".

Про «Динамо»: Навряд чи новий сезон буде для киян успішнішим від попереднього. Головне, щоб команда вистояла і збереглася попри всі фінансові негаразди. Будуть продавати тих, кого зможуть продати, і намагатимуться вижити з тими, хто залишиться. Тут є величезний плюс для молоді. Таке життя, що в будь-якій ситуації ми намагаємося розгледіти якісь плюси. Єдиним плюсом може бути поява таких гравців як Шепелєв. Інакше вони блукали б орендами ще 5 років, а потім грали б у Казахстані. Хтось новим шансом обов’язково скористається – школи ж працюють.

Про призначення Хацкевича: Для того, щоб оцінювати ситуацію, потрібно знати, скільки у Динамо було грошей на тренера, якими були кандидатури. Варто мати якусь інформацію зсередини клубу. Оскільки у нас цієї інформації немає, ми не можемо аналізувати. Динамо намагається встояти за допомогою людей, які працювали в системі клубу, але не діючи хірургічно.

Про Ярмоленко та «Баварію»: Ярмоленко здатний на такий виклик, тільки б не пізно було. Адже прогресувати у Прем’єр-лізі в тому стані, у якому вона наразі перебуває, він навряд чи зможе. Одна справа – всю Олександрію на сідницю посадити, інша справа – грати в Лізі чемпіонів і пройти хоча б свого опікуна, на кажучи про 3-4 суперників. Андрієві, як і Коноплянці, потрібно було їхати в Європу ще три роки тому. Не знаю, чи вони досягли б рівня Шевченка, але збірна отримала б гравців, які грають у сучасний футбол. Зараз Коноплянка, схоже, вже не може перебудуватися – запізно.

Якщо Ярмоленко перейде в Баварію замість Дугласа Кости, то стане 3-4 вінгером у команді. Але міг би прогресувати. Ми бачимо те, як він змінювався – наприклад, у майстерності володіння "нерідною" правою ногою. Це свідчить про те, що він теоретично здатний до дресури. До теми можна пригадати, як у Мілані навчили Шевченка прекрасно грати головою плюс – підтягнули ліву ногу. Але все це можливо у 20, а не в 30 років. Трансфер Ярмоленка у Баварію – це було б прекрасно. Але чи пощастить йому і нам з таким переходом – поки невідомо. Де-юре він спроможний грати на такому рівні. Де-факто – є багато чинників, які впливають на те, що він розвивається не так швидко і яскраво, як міг би.

Чи стануть кияни середньою командою, якщо забрати Ярмоленко? Він там найкращий – це безумовно. Більше того, станом на зараз – це найкращий гравець української першості. Але під ним пересидів Калітвінцев, зараз є Циганков. Зрозуміло, Динамо послабшало б, але це був би шанс для наступних гравців. Я за те, щоб Ярмоленко пішов ще у 2013-2014 роках. Якщо б тоді він перейшов навіть у посередню команду, але в хорошій першості, зараз отримав би підвищення.

Про Реброва: Я очікував, що він візьме паузу. Але, напевно, це була пропозиція, від якої важко відмовитись. Бог його знає, чи Ребров надовго там затримається. Чемпіонат Саудівської Аравії – специфічний. Культура – також специфічна.

Мені здається, він бачив себе у європейському футболі. Натомість обрав варіант для тих, хто вже трішечки награвся і натренувався. Можливо, у такий спосіб він хоче набратися досвіду, який йому допоможе надалі. Мета залишається незмінною – працювати у Європі.

Олег Бабий