19 травня 2017 10:28

Константин Андриюк о работе Коллины: "Слабые результаты за высокую зарплату"

Нещодавно був оприлюднений контракт куратора українських футбольних арбітрів П’єра-Луіджи Колліни, де можна побачить, яку зарплату він отримує, а саме 1 мільйон 940 тисяч євро.


Поговоримо про це з журналістом та спортивним коментатором Костянтином Андріюком.


Наталя Соколенко: Я так розумію, що ця цифра з урахуванням податків. Яка сума в решті решт попадає в кишеню Колліна?


Костянтин Андріюк: З 2010-го по 2013-й рік він отримував 600 тисяч євро на рік чистими, повністю вільними від усіх податків як в Україні, так і в Італії. Абсолютно все йому оплачувалось: перельоти, харчування тощо.


А в 2013-му році він став отримувати 1 мільйон 356 тисяч євро вільних від податків грошей. І так до 2015-го року. Аж поки з ним не перепідписала контракт чинна Федерація Футболу України і її чинний президент Андрій Павелко. І от який зараз контракт, ніхто не каже.


Дмитро Тузов: Це що секретний документ?


Костянтин Андріюк: Його називають комерційною таємницею, але наша Федерація Футболу України є громадською організацією.


Наталя Соколенко: Якщо це ГО, то вона підпадає під дію закону, який проштовхнув Петро Порошенко про те, що треба тепер звітувати у відкритому режимі?


Костянтин Андріюк: Звичайно.


Наталя Соколенко: Це багато грошей як для такої особи? Можливо куратори арбітрів європейських країн отримують так само?


Костянтин Андріюк: Я вважаю, що це космос. Якби впродовж семи років роботи Колліни та його асистента Лучано Лучі бодай один український арбітр судив Євро, Чемпіонат світу чи груповий турнір Ліги чемпіонів, то мало би хто говорив про це, адже тоді вони відпрацьовували би ті гроші.

Але на світовий рівень наші арбітри не вийшли, в них ті ж самі помилки. І питання — за що така зарплата?


Дмитро Тузов: З чиєї кишені йдуть гроші?


Костянтин Андріюк: З кишені Федерації Футболу України. Вони кажуть, що це небюджетні гроші, хоча цих грошей не показують. Є надходження від FIFA, UEFA, які нам не показують. Але якщо є ці надходження, покажіть, скільки вони дають на дитячий футбол, поля, майданчики, утримання національної збірної тощо. Якщо ці всі гроші йдуть на зарплату Колліні, то що ж тоді лишається? Як розвивається наш український футбол.